Προωθούν οργανισμό ”σφαγείο” για το Νοσοκομείο Πατησιών

26

Μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφάσισε αιφνιδιαστικά η Διοίκηση του ΓΟΝ Κηφισιάς να ”τελειώσει” με τον οργανισμό του Νοσοκομείου Πατησιών και να προδιαγράψει το μέλλον του Νοσοκομείου.

Παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός του Πατησιών προέβλεπε 150 θέσεις, ενώ είχε ανεπτυγμένες 114 κλίνες ο μνημονιακός οργανισμός που συντάχθηκε την περίοδο υπουργίας Λοβέρδου προβλέπει ουσιαστικά 80 κλίνες.

Με το νέο οργανισμό ουσιαστικά αποδυναμώνονται κρίσιμα τμήματα και εργαστήρια οδηγώντας το Νοσοκομείο ουσιαστικά στην υπολειτουργία και εν τέλει στο βάλει ”τίτλους τέλους” .

Βεβαίως η προσπάθεια αυτή είναι προφανές ότι δεν είναι μια μεμονωμένη πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΓΟΝ Κηφισιάς αλλά εντάσσεται στους σχεδιασμούς Λυκουρέντζου και του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης να περάσει εν τάχει τις νέες ανατροπές στην υγεία.

Το θέμα του νέου οργανισμού του νοσοκομείου αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο ΔΣ του ΓΟΝΚ αύριο και προφανώς αυτό συμβαίνει μετά τις ”οδηγίες” που έδωσε ο υπουργός υγείας στην πρόσφατη σύσκεψη με τους Διοικητές του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πατησίων που πληροφορήθηκε μόλις σήμερα αυτή την εξέλιξη αντιδρά στην προώθηση του μνημονιακού οργανισμού που ουσιαστικά διαλύει το Νοσοκομείο.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και αύριο να πραγματοποιήσει παρέμβαση στη Διοίκηση του ΓΟΝΚ απαιτώντας να αποσυρθεί από θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του ΔΣ