Νοσοκομείο Λευκάδας: Ο κ. Σαλμάς πληροφορήθηκε από »πρώτο χέρι» την έλλειψη παιδιάτρου

Αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη για την ακρίβεια των πληροφοριών το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα mylefkada.gr που αναφέρεται στην έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Μεσσήνη περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την απουσία παιδιάτρου στο Νοσοκομείο του νησιού μια οικογένεια που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Σαλμά.

Εμεις επισημαίνουμε βεβαίως ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης, από την εφαρμοζόμενη πολιτική της, δεν είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του λαού αλλά η πολιτική της συρρίκνωσης και του κλεισίματος νοσοκομειακών μονάδων. Δυστυχώς θύμα αυτής της πολιτικής φαίνεται ότι είναι και το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ

Νοσοκομείο Λευκάδας: Τελικά πρέπει να πάθεις για να μάθεις…..;

Γράφει η Κατερίνα Μεσσήνη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προ ημερών επισκέφθηκε το νησί μας μια οικογένεια που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Σαλμά, ο οποίος να θυμίσουμε τελικά δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τη μόνιμη πλέον μετάθεση-απόσπαση του παιδιάτρου της κλινικής του Νοσοκομείου μας στη ΜΕΘ Πατρών. Ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν θετικός στο να γυρίσει ο συγκεκριμένος γιατρός στην παιδιατρική Λευκάδας μάλλον κάτι προέκυψε και τελικά άλλαξε γνώμη. Προφανώς τα επιχειρήματα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου Κατσικόπουλου ήταν πιο πειστικά από αυτά της Διοίκησης και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Πίσω στο ρεπορτάζ και στον γνωστό του αναπληρωτή Υπουργού ο οποίος έτυχε κατά την επίσκεψη του να χρειαστεί την περίθαλψη της παιδιατρικής κλινικής για ένα περιστατικό που αφορούσε την οικογένειά του. Πηγαίνοντας εκεί λοιπόν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει εφημερεύων παιδίατρος. Κλασσικά ελληνικά μας άκουσε όλο το Νοσοκομείο, και βεβαίως όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρώτος που θα πάρουμε τηλέφωνο για να ενημερώσουμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας, αφού μπορούμε κιόλας, είναι ο αναπληρωτής Υπουργός ο ίδιος!

Ο Υπουργός μετά από τα όσα φαίνεται να του διηγήθηκε ο γνωστός του για τις υπηρεσίες της παιδιατρικής κλινικής και την απουσία του παιδιάτρου μάλλον απέκτησε και μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το σοβαρό της υπόθεσης και τις επιπτώσεις που έχει η μόνιμη πλέον απόσπαση του παιδιάτρου στην ΜΕΘ Πατρών. Δηλαδή να βρίσκεσαι σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, να χρειαστείς παιδίατρο και να μην βρίσκεις….. γιατί το κράτος έκρινε ότι το Νοσοκομείο έχει πληρότητα μόλις 44%, άρα ποιος το χρειάζεται; Γιατί συστηματικά το κράτος έχει κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για την κατάρρευση του. Γιατί στα κέντρα αποφάσεων στήριξαν την απόφαση μετάθεσης του παιδιάτρου έτσι ώστε η κλινική στην Λευκάδα να μείνει ακάλυπτη….

Και στο τέλος αν κάποιος γνωστός του όποιου υπουργού τύχει να χρειαστεί το Νοσοκομείο παραπονιούνται όλοι και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και για την απουσία ιατρικής περίθαλψης!!!!

Τίθεται βέβαια τώρα το ερώτημα αν μετά το συμβάν θα επιστρέψει ο παιδίατρος στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Είμαι σίγουρη ότι κάποια μαγική φόρμουλα θα βρεθεί χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί κανείς….

Γιατί έτσι όπως χρειάστηκε ο γνωστός του αναπληρωτή Υπουργού παιδίατρο, άλλο τόσο και σε καθημερινή βάση τον χρειάζονται τα παιδιά της Λευκάδας! Γιατί θα πρέπει να πάθεις πρώτα για να μάθεις, ειδικά όταν αυτό αφορά τα πιο αθώα πλάσματα στο κόσμο….;