Μαζική αντίδραση ενάντια στον οργανισμό »έκτρωμα» του Νοσοκομείου Πατησίων

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ του ΓΟΝΚ από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πατησίων μαζικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής απέτρεψε την προώθηση του οργανισμού έκτρωμα που προωθούσε ο Διοικητής του ΓΟΝΚ.

Το Σωματείο των Εργαζομένων και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Νοσοκομείου Πατησίων με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την προσπάθεια του Διοικητή του ΓΟΝΚ να προωθήσει χωρίς καν απόφαση του ΔΣ τον οργανισμό έκτρωμα που διαλύει ουσιαστικά το ιστορικό νοσοκομείο.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

«ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ο.Ν.Κ. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων καταγγέλλει ότι με αιφνιδιαστικό και απαράδεκτο τρόπο χθες 1/8 το μεσημέρι επιχειρήθηκε από Μπαρτζώκα και Μαΐσογλου η επίσημη μέσα από το Δ.Σ του Γ.Ο.Ν.Κ. υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

Η Μαΐσογλου 9:15 π.μ. χθες «δεν γνώριζε» ότι θα συζητηθεί το θέμα του Οργανισμού συνεχίζοντας να προστατεύει συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο για τον οποίο πληρώνεται και μάλιστα αδρά!!!

Εμείς ενημερωμένοι από την Εκπρόσωπο Εργαζομένων κ. Βάσω Φιλιππάτου για τα θέματα της ημερήσιας, παραβρεθήκαμε παρά την άρνησή τους να μας δεχτούν και τους αναγκάσαμε να διακόψουν την συζήτηση του θέματος. Για μας οι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δείχνουν μεθόδους απατεώνων.

Ζητάμε από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου Υγείας να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνση των συνεχιστών της άγριας πολιτικής του νεκροθάφτη Λοβέρδου.

Ζητάμε από το Υπουργείο να δεχτεί τον προτεινόμενο Οργανισμό από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και να καταργήσει την διασύνδεσή μας με την Κάτω Κηφισιά.

Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος στα ψέματα Μπαρτζώκα – Μαΐσογλου – Μουσιώνη σε ένα Νοσοκομείο μιας από τις πλέον προβληματικές περιοχές της Αθήνας.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ –ΧΡΗΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

α/α Φιλιππάτου Βασιλική              Τσάλλας Παναγιώτης


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Αιφνιδιαστικά στις 31/7/12 αργά το μεσημέρι το Σωματείο του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» πληροφορήθηκε εμμέσως, ότι την επόμενη ημέρα θα συζητούνταν στο Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» ο νέος οργανισμός του Γ.Ν.Α. «Πατησίων». Ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» έχει απορρίψει τον προτεινόμενο από το Υπουργείο οργανισμό-έκτρωμα των 88 κλινών που έγραψε στο πόδι μαζί με τόσους άλλους οργανισμούς ο Λοβέρδος και έχει προτείνει οργανισμό 110 κλινών πού είναι και οι σημερινές λειτουργούσες κλίνες του Γ.Ν.Α. «Πατησίων». Επίσης μας προκάλεσε απορία η σπουδή του Διοικητικού Συμβουλίου να ασχοληθεί με νέο οργανισμό μόνο για το Γ.Ν.Α. «Πατησίων» και όχι και για το Γ.Ο.Ν.Κ.

Στις 1/8/12 το πρωί μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας πληροφορηθήκαμε από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» Μαΐσογλου ότι αγνοούσε πως στο μεσημεριανό ΔΣ θα συζητούνταν ο νέος οργανισμός του Γ.Ν.Α. «Πατησίων»! Στο δε ΔΣ οπού το Σωματείο του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» είχε μαζική παράσταση, ακούσαμε έκπληκτοι από τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» Μπαρτζώκα ότι είχε ήδη στείλει στο Υπουργείο από μόνος του και χωρίς να συζητηθεί προηγουμένως σε ΔΣ δικές του παρατηρήσεις επί του προτεινομένου από το Υπουργείο οργανισμού-έκτρωμα των 88 κλινών, έχοντας επισυνάψει και τον καταρτισθέντα από το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» οργανισμό των 110 κλινών. Παρότι ζητήσαμε επιμόνως να μας δώσει τα προαναφερθέντα έγγραφα, εκείνος πεισματικά αρνήθηκε διαλύοντας το ΔΣ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι Μπαρτζώκας και Μαΐσογλου μας δουλεύουν χοντρά και διοικούν με μεθόδους απατεώνων. Δεν τους αναγνωρίζουμε πλέον ως Διοικητές μας και απαιτούμε να πάνε σπίτια τους τώρα. Είναι επίσης προφανές ότι οι παρατηρήσεις που έστειλε στο Υπουργείο ο Μπαρτζώκας χωρίς να συζητηθούν προηγουμένως σε ΔΣ έχουν θέση μόνο στον κάλαθο των αχρήστων –αμφιβάλουμε, αν και μας είναι αδιάφορο, αν έστειλε και τον καταρτισθέντα από το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» οργανισμό των 110 κλινών.

Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ της οποίας Γραμματέας είναι ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΟΝΚ και από το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΟΝΚ να απαιτήσουν την απομάκρυνση των Μπαρτζώκα και Μαΐσογλου και την εφαρμογή του καταρτισθέντα από το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» οργανισμού των 110 κλινών. Απαιτούμε από το Υπουργείο να εφαρμόσει μόνο τον καταρτισθέντα από το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» οργανισμό των 110 κλινών και να στείλει σπίτια τους τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. «Πατησίων». Δεν αντέχουμε άλλο να μας εμπέζουν από τη μία οι Μπαρτζώκας και Μαΐσογλου και από την άλλη ο Διοικητής της 1ης Υ.Π.Ε. Μουσιώνης καθώς και παράγοντες του Υπουργείου που εδώ και 8 μήνες μας αραδιάζουν σχέδια αποσύνδεσης του Νοσοκομείου μας από το Γ.Ο.Ν.Κ. και διασύνδεσής του με τα όμορα νοσοκομεία. Καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα και ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ να οργανώσει άμεσα κινητοποιήσεις ενάντια στις προαναγγελθείσες καταργήσεις τμημάτων μέσω των οργανισμών-εκτρώματα του Λοβέρδου και τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων.

 

Υ.Γ. Βίντεο από την παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου του ΓΝ Πατησίων, εργαζομένων του νοσοκομείου και κατοίκων της περιοχής (αρκετοί από αυτούς μέλη του «Δεν πληρώνω») στο κοινό Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» στις 1/8/2012, υπάρχει στο site epitrores2010@gmail.com