Προς ηγεσία της ΔΗΜΑΡ: Όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και σκ… πατεί

28

του Aristerix

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο ο Υπουργός της συγκυβέρνησης κ. Μανιτάκης, εκλεκτός της δήθεν αριστερής ΔΗΜΑΡ, ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου στοιχεία σχετικά με τις πιθανές συνταξιοδοτήσεις μέχρι το 2016.

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό κυβέρνησης και τροϊκανών προκειμένου από κοινού να προσδιορίσουν τον αριθμό των απολύσεων μέχρι το 2016 και να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος της μείωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 150 χιλιάδες.

Από την εγκύκλιο του δήθεν αριστερού Μανιτάκη βεβαίως δεν εξαιρείται καμία υπηρεσία, ούτε αυτές που θεωρούνται ότι είναι στο λεγόμενο κοινωνικό τομέα, όπως της υγείας της παιδείας των κοινωνικών υποδομών. Η προστασία των κρίσιμων κοινωνικών τομέων πήγε περίπατο για την ηγεσία της «μαϊμού» αριστεράς.

Το σχέδιο του μαύρου μετώπου ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ για ξεθεμελίωμα των Δημοσίων Υπηρεσιών δεν μπορεί να υλοποιηθεί βεβαίως αν δεν «ξεδοντιαστούν» πλήρως αυτές από το αναγκαίο προσωπικό και δεν στραγγαλιστούν ταυτόχρονα και οικονομικά.

Βεβαίως στην εγκύκλιο του κ. Μανιτάκη σε μια προσπάθεια να κρατηθούν τα προσχήματα ζητείται απλώς να προσδιοριστεί ο αριθμός των πιθανών συνταξιοδοτήσεων, προκειμένου να συγκαλυφθεί ο πραγματικό στόχος που δεν είναι άλλον από το να προχωρήσουν άμεσα δεκάδες χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, μέσω της λεγόμενης εφεδρείας.

Ο «αριστερός» ψάλτης του μαύρου μετώπου έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τη «βρώμικη δουλειά» και να υλοποιήσει τις βάρβαρες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και παράδοση των Δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Φώτη Κουβέλη δεν μπορούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η δήθεν αριστερή ΔΗΜΑΡ μετατρέπεται σε βασικό όχημα για να περάσει ο οδοστρωτήρας των πιο βάρβαρων μέτρων που γνώρισε η ελληνική κοινωνία.

Κινούνται λοιπόν στο «σκοτάδι», για να συγκαλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις, που δεν είναι άλλες από την πλήρη ταύτιση με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούν από κοινού η ελληνική και ξένη τρόικα. Όμως οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός του έχει πάρει χαμπάρι και η προσπάθεια να κινηθούν εν κρυπτώ και στο σκοτάδι δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει εδώ να τους υπενθυμίσουμε αυτό που λέει συχνά ο λαός μας. «Όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και σκ… πατεί».