Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Η ναυαρχίδα των Νοσοκομείων σε κατάσταση αποσύνθεσης

29
Από το συνάδελφο Κωσταντή Αποστόλη μέλος του ΔΣ του Σωματείου του Ευαγγελισμού πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω αποκαλυπτικό σημείωμα για όσα συμβαίνουν στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Χώρας. Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν τη ναυαρχίδα των νοσοκομείων στην πλήρη υποβάθμιση και αποδιοργάνωση. Δείτε όσα αναφέρει στο σημείωμα του ο συνάδελφος.
Με νέα -αντιδημοκρατική- ενέργεια του, ο Διοικητής Ευαγγελισμού Κος Θεοδώρου εν μέσω θέρους, ως ο καλύτερος εκφραστής της συγκυβέρνησης του μνημονίου, έστειλε Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός προς την προϊσταμένη του αρχή.[εικάζεται πως αυτό έγινε μετά τις 20 Ιουλίου ]
Αγνόησε το ΔΣ του Νοσοκομείου αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και το σωματείο τους, χωρίς να φέρει για συζήτηση ένα τέτοιο σοβαρότατο θέμα, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το βάρος μιας τέτοιας πράξης με όλα τα επακόλουθα.
Εγείρεται θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του ιδίου και των ενεργειών του.
Προφανώς υλοποιεί εντολές της νέας ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας, ως υποτελής της τρόικα και των τραπεζιτών, αφοί όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον νέο οργανισμό σε εφημερίδες, θέλει να καταργήσει 1200 οργανικές θέσεις απ΄ το νοσοκομείο μας όλων των ειδικοτήτων.
Είχε και παλιότερα προσπαθήσει αλλά με άμεση απάντηση /κατάληψη των γραφείων διοίκησης απ’ τους εργαζόμενους, την είχαμε αποτρέψει.
Ζητήσαμε άμεση ενημέρωση και συνάντηση με το ΔΣ καθώς και αντίγραφο του νέου οργανισμού /σφαγείου για να πάρουμε επίσημα θέση.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου μας σήμερα Τρίτη ενημερωθήκαμε [απ΄ τον πρόεδρο] πως ο ίδιος ο Διοικητής δεν απαντά σε τηλεφωνικές αναζητήσεις-είναι σε άδεια- για να δούμε από πρώτο χέρι, τι συμβαίνει πραγματικά!
Εμείς ομόφωνα στο ΔΣ του ΣΕΝΕ αποφασίσαμε:
Προχωράμε σε ΓΣ όλων των εργαζομένων 12 Σεπτέμβρη, αφού προηγηθούν κλαδικές συνελεύσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας, για αγωνιστικές αποφάσεις μαζί με άλλες οργανώσεις
Δε κάνουμε πίσω από την απαίτηση για οργανισμό που θα προβλέπει:

Επάρκεια μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις σημερινές ανάγκες, καμία συγχώνευση / κατάργηση τμήματος ή κλινικής ή κρεβατιών.
Καμία εφεδρεία /απόλυση. Καμία κατάργηση οργανικής θέσης.
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σ’ όλους τους εργαζόμενους, χωρίς περικοπές και καθυστερήσεις
Ενημερωτικά:
Τα δεδουλευμένα είναι πετσοκομμένα κατά -16% [μέχρι Απρίλη που δόθηκαν] για τους εργαζόμενους,
Για τους γιατρούς κατά -20% για Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη
Για δε τον Απρί
λη – Μάη είναι αμφίβολο αν πληρωθούν μέχρι 27/8 όπως είχε δεσμευτεί ο υπ. υγείας -μαζί με το νέο πόσο που εκταμίευσε και πομπωδώς ανακοινώσε-αφού πρέπει να περάσουν από 5 υπηρεσίες συνολικά, με τον νέο γραφειοκρατικό τρόπο πληρωμής που υιοθέτησε.
Υλικά για χειρουργεία, κλινικές, εργαστήρια δίνονται με το σταγονόμετρο και αν δεν υπήρχαν γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους -παρά τις ελλείψεις- να χειρουργήσουν τους ασθενείς, θα “γέλαγε” και το παρδαλό κατσίκι.
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2011 είναι κατά 110 εκατομμύρια μειωμένος. Αυτό είναι και το τρόπαιο του Διοικητή μας που το περιφέρει κομπάζοντας όπως και όπου μπορεί. Μαζί με τα παραπάνω είναι κι οι ελλείψεις σε επαρκές φαγητό ποιότητας για ασθενείς και προσωπικό [πάει σύννεφο το μπριάμ, σκέτο ρυζάκι, όσπρια κλπ].
Τέλος στα σχεδία του διοικητή για προσωπικό ασφάλειας με εξωπραγματικά νούμερα -ζητάει 120 νοσοκόμους ,ενώ υπηρετούν 20 περίπου [αντίστοιχα είναι και σε άλλες ειδικότητες] απαντάμε πως προσωπικό ασφάλειας ορίζουμε τον αριθμό εργαζομένων τη νυχτερινή βάρδια παίρνοντας βεβαία υπόψιν και ιδιαιτερότητες σε ορισμένα τμήματα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας [ογκολογικά εξ ιατρεία, αιματολογικές κλινικές, μονάδες κλπ]
Ίσως η ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη να είναι η αφετηρία αλλά κι η λαϊκή απάντηση στη λαίλαπα που έρχεται, παρά την σκόπιμη υποβάθμιση Σαμαρά απέναντι της, φοβούμενος τον όγκο και την ένταση των αντιδράσεων.
Με διαφορές μορφές αγώνα [διαμαρτυρίες – καταλήψεις – επισχέσεις] και με πνεύμα αλληλεγγύης, οφείλουμε να αντισταθούμε.
Τα νέα μέτρα για συγχωνεύσεις, κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, για αξιολογήσεις και εφεδρείες, για απολύσεις δημοσίων υπάλληλων στο όνομα μιας ανύπαρκτης ορθολογικής διαχείρισης, είναι πρόκληση.
Είναι βόμβα στα θεμέλια του συρρικνούμενου δημόσιου τομέα, στο δημόσιο σύστημα υγείας, στο νερό, στη παιδεία, στη τοπική αυτοδιοίκηση, σε κάθε δημόσιο αγαθό.
Οφείλουμε να σηκώσουμε ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο σωτηρίας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, που θα απαιτήσουμε τη κατάργηση των μνημονίων και των χρεών και θα ανοίξουμε το δρόμο για μια προοδευτική ανασυγκρότηση του τόπου μας με επίκεντρο της ανάγκες του λαού μας.