Από 1 Σεπτέμβρη το ”χέρι στην τσέπη” και για τα φάρμακα

24

Την πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε η επεισοδιακή γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Αυγούστου και κατέληξε με την υποβολή της παραίτησης του προέδρου του ΠΦΣ Θόδωρου Αμπατζόγλου στην διάθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Επίσης, την παραίτησή του από τη θέση του μέλους της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

 

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ, ο Θοδωρος Αμπατζόγλου αναφέρει τα εξής: “Μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατον να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θέτω την παραίτηση μου στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης την οποία αποφάσισε ο ΠΦΣ περιλαμβάνει τα εξής:

1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.

2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»

3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.

4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.