ΜΑΤ, βία και συλλήψεις εργαζομένων στους ΟΤΑ από το μαύρο μέτωπο ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ

Την ειρηνική συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους κατάφερε η ενδοχώρια τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τις δυνάμεις καταστολής και κάνοντας χρήση χημικών, να την μετατρέψει σε πεδίο μάχης και να μην αφήσουν τελικά να διαδηλώσουν ειρηνικά οι εργαζόμενοι μαζί με τα απορριμματοφόρα για τα δίκαια αιτήματά τους. Δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά (Χαλυβουργική) το σκληρό και φασιστικό πρόσωπό της σε βάρος εργαζομένων. Επιδιώκοντας την επίδειξη ισχύος προς «γνώση και συμμόρφωσην» προχώρησε και σε συλλήψεις των εργαζομένων οδηγών των απορριμματοφόρων.

Κάτω όμως από την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων έξω από την κεντρική διεύθυνση της τροχαίας στην Αθήνα όπου κρατούντο οι συλληφθέντες οδηγοί και τα απορριμματοφόρα και με την επίσης ουσιαστική παρέμβαση ορισμένων δημάρχων και βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ), οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όχι για πολύ όμως, το έργο των αστυνομικών δυνάμεων με πολιτική εντολή συνεχίστηκε έξω από το γκαράζ των Δήμων Νίκαιας – Ρέντη – Χολαργού – Παπάγου όπου συνελήφθηκαν εκ νέου οι εργαζόμενοι οδηγοί απορριμματοφόρων, για να οδηγηθούν πλέον στη ΓΑΔΑ και να τους απαγγελθούν εκεί κατασκευασμένες κατηγορίες.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η συγκυβερνητική ενδοχώρια τρόικα βρίσκεται και ενεργεί σε πανικό μπροστά στο κύμα αντιδράσεων που θα φέρουν τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί κατ’ εντολή των ξένων τοκογλύφων δανειστών και η μνημονιακή πολιτική της φτώχιας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Προσπαθεί χρησιμοποιώντας συνωμοτικές μεθόδους, του καταδικασμένου από τον λαό, μαύρου παρελθόντος να επιβληθεί και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα κρατώντας το μακριά από τον μονόδρομο του αγώνα της ανατροπής.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και τις συλλήψεις των εργαζομένων στους Δήμους. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η εσωτερική μνημονιακή τρόικα έντρομη μπροστά στα αδιέξοδα της  δικής της πολιτικής εντείνει τον αυταρχισμό απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις και τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Οι σημερινές προσαγωγές και συλλήψεις εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση,  που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργανώθηκε από την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους Δήμους της Αττικής,με την κατηγορία της παρακώλυσης της δημόσιας συγκοινωνίας, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ την ίδια ώρα που οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που “ξηλώνει” όλους τους κοινωνικούς τομείς, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και δεν διστάζει να περνά σε αντιδημοκρατικές ενέργειες για να μπορέσει να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί.

Οι σημερινές συλλήψεις έρχονται στη συνέχεια των αυταρχικών παρεμβάσεων στη Χαλυβουργία, και τη Χαλκιδική. Για την τροϊκανή συγκυβέρνηση ότι “κινείται” είναι επικίνδυνο και πρέπει να συντριβεί.

Το εργατικό κίνημα, δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί τις “εξελίξεις” αντίθετα πρέπει να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της νέας αντεργατικής λαίλαπας που έρχεται.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν μπορεί να αναστείλει τους αγώνες των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού με στόχο την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

 

Η Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ για την κινητοποίηση και τις συλλήψεις


Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και με συνοδεία απορριμματοφόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Αυγούστου 2012 η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, στο πλαίσιο της απόφασης της Π.Ε.Δ. Αττικής για διήμερο κλείσιμο των Δήμων, ενόψει των αποφάσεων της συγκυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την αρχή ενός νέου κύκλου αγώνων προκειμένου να αποτραπεί η συνεχιζόμενη ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, με εκφραστή πλέον την τριτοκομματική κυβέρνηση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση και σε αδυναμία λειτουργίας βασικών κοινωνικών δομών, καθώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν  στις ανελαστικές δαπάνες τους ( λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία).

   Στη συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης και Δήμαρχοι, αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξη τους στα αιτήματα των εργαζομένων. Μεταξύ αυτών οι Δήμαρχοι Νίκαιας, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Νέας Ιωνίας και Βύρωνα.

    Η συγκυβέρνηση εκδηλώνοντας τον φόβο της για τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, ενεργοποίησε μεθόδους καταστολής. Σε πρώτη φάση εμπόδισαν την διέλευση των οχημάτων καθαριότητας, ακινητοποιώντας τα με την επέμβαση των Μ.Α.Τ. και την χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην ενεργοποίηση του δικαστικού μηχανισμού με τη σύλληψη και δίωξη τριών οδηγών, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων.

   Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πως τέτοια γεγονότα πυροδοτούν και επιταχύνουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και της κοινωνίας που στενάζει κάτω από το δυσβάστακτο βάρος των αποφάσεων της ακραίας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προωθούν και εφαρμόζουν.

    Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κλιμακώνοντας την αντίδραση της καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Αττικής και όχι μόνο, να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, στις 9:30 το πρωί, έξω από το INTERCONTINENTAL ( Λεωφόρος  Συγγρού 89 – 93 , Αθήνα) όπου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

    Σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πώς τα προβλήματα της κοινωνίας δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ, αυταρχισμό και την ποινικοποίηση. Αντιθέτως, τέτοιου είδους συμπεριφορές, όταν οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα συνεχιζόμενα και εξοντωτικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής ατσαλώνουν τη θέληση τους προκειμένου επιτέλους …

 ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ…

 ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ! ! !

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ που με βουλευτές του παραβρέθηκε στην κινητοποίηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
για την αστυνομική βία και τις συλλήψεις εργαζομένων στους Δήμους

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Γιάννα Γαϊτάνη, Μαρία Μπόλαρη, Θανάσης Πετράκος και Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, τις προσαγωγές και τις τρεις συλλήψεις στη σημερινή διαδήλωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των διήμερων κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ενώ η πορεία των εργαζομένων κατευθυνόταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ήταν το κάλεσμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές στην Αγ. Κωνσταντίνου, με το πρόσχημα ότι πέντε απορριμματοφόρα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας εμπόδιζαν την κυκλοφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιάννα Γαϊτάνη και Μαρία Μπόλαρη ανέφεραν την ιδιότητά τους ζητώντας τα στοιχεία του διοικητή της διμοιρίας και ποιού τις εντολές εκτελεί, δέχτηκαν και αυτές χημικά, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Η πορεία συνεχίστηκε χωρίς τα απορριμματοφόρα. Παρόλα αυτά προσήχθησαν τα οχήματα(!) και οι οδηγοί στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
Μετά το πέρας των ομιλιών των αιρετών και εκπροσώπων σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος-παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ- οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με μαζική πορεία στην Διεύθυνση Τροχαίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το κτήριο και τελικά οι οδηγοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Δείγμα του αυταρχισμού της τρόικας εσωτερικού αποτελεί το γεγονός ότι στις επίμονες ερωτήσεις των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δημάρχων, για το ποιες είναι οι κατηγορίες και ποιος διέταξε τις προσαγωγές, κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν έδωσε σαφή απάντηση.
Λίγες ώρες αργότερα όμως, δυο οδηγοί απορριμματοφόρων που εργάζονται στο Δήμο Χολαργού και ένας στο Δήμο Νίκαιας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστικά στελέχη, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Σταθάς και Χαρά Καφαντάρη βρίσκονται μαζί τους εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Είναι προφανές ότι η επίθεση στα δικαιώματα όλων μας πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αιρετών και των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απαιτεί την άμεση παύση κάθε δίωξης κατά των οδηγών των απορριμματοφόρων. Η καταστολή και η καλλιέργεια του φόβου δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στους αγώνες των εργαζομένων. Να δοθούν τώρα όλα τα ποσά που οφείλονται στους Δήμους και επιπλέον κονδύλια για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών τους. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και τρόικα να προχωρήσουν σε απολύσεις-εφεδρεία στις ήδη υποβαθμισμένες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης και πουθενά στο Δημόσιο. Δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν τους Δήμους σε διάλυση και την κοινωνία σε χρεοκοπία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/08/2012