ΠΟΕΔΗΝ: Συντονισμένος αγώνας μαζί με την κοινωνία για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία

Συνεδρίασε σήμερα (30/8) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ μετά την χθεσινή συνάντηση «ναυάγιο» με τον Υπουργό Υγείας και την εμμονή της συγκυβέρνησης και του Υπουργού στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ βάζει σαν κεντρικό στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών μέσα από αγώνες. Ταυτόχρονα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με σωματεία, κοινωνικούς και τοπικούς φορείς για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων που βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Η απόφαση αυτή της ΠΟΕΔΗΝ αποτελεί στο βαθμό που υλοποιηθεί θετική εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση των αγώνων για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση στα εργασιακά και την υγεία.


Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ε.Ε. συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, θέτοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του Μνημονίου (κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ).
    Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι να εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές και τους τοκογλύφους, με περικοπές στη χρηματοδότηση, κατάργηση και συγχώνευση κλινικών και Νοσοκομείων, καμία πρόσληψη, εφαρμογή εφεδρείας στο χώρο της Υγείας, περικοπές δεδουλευμένων, οδηγώντας στην εξαθλίωση και την κατάρρευση τις μονάδες της Υγείας και τις παρεχόμενες υπηρεσίας
    Η απάντηση απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές είναι μόνο μία. Ο Αγώνας για την Ανατροπή τους και όσων τις στηρίζουν και τις εφαρμόζουν.
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων για την ανάπτυξη ενός πολυμέτωπου αγώνα με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών για την υπεράσπιση ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της Δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτές.

Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ