Αυτόνομη Παρέμβαση: Ο χρόνος τελειώνει- Απόφαση για Γενική Απεργία τώρα

Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, αφού η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή, προωθώντας με διαδικασίες εξπρές, τη χιονοστιβάδα των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Την ίδια ώρα, που η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει την τελική έφοδο και να συντρίψει το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων, οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ παραμένουν σιωπηλές.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες τα συνδικάτα δεν μπορούν να μένουν βουβά και να παρακολουθούν σαν θεατές να εξελίσσεται η πρωτοφανής αντεργατική επίθεση.

Η Γενική Απεργία και η οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια αιφνιδιαστική εξαγγελία μέσω μιας ανακοίνωσης. Απαιτείται τα συνδικάτα να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, πολύμορφες δράσεις που θα κορυφωθούν με την Γενική Απεργία.

Τα συνδικάτα που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, οι ριζοσπαστικές δυνάμεις και τα συνδικάτα εκείνα που δεν βολεύονται στη γραμμή της αδράνειας, μπορούν αυτή τη στιγμή να επιμείνουν προκειμένου να προσδιοριστεί τώρα η Γενική απεργία στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Σεπτέμβρη με την προοπτική κλιμάκωσης.

Ταυτόχρονα να αποφασίσουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προετοιμασία της Γενικής απεργίας με μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, περιοδείες και οργάνωση δράσεων.

3-9-2012