Αυτόνομη Παρέμβαση: Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ ανατρέπει την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για Γενική απεργία

Την ώρα που η τρικομματική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή στους εργαζόμενους και σε ολόκληρη την κοινωνία, προωθώντας με συνοπτικές διαδικασίες τη χιονοστιβάδα των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, οι πλειοψηφίες στη ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ παραμένουν σιωπηλές.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα πακέτα μέτρων, που ήδη έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία σε διάλυση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και συνολικά το 25% μέχρι τώρα.

Απέναντι στη σφοδρή, ολομέτωπη και καλά σχεδιασμένη επίθεση το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει άμεσα να οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων και να συμβάλει στην κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια αιφνιδιαστική εξαγγελία απεργίας μέσω μιας ανακοίνωσης. Απαιτείται τα συνδικάτα να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, πολύμορφες δράσεις που θα κορυφωθούν με Γενική Απεργία.

Η Γενική απεργία θα πρέπει να προετοιμαστεί με μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, περιοδείες και οργάνωση δράσεων και γι’ αυτό απαιτείται χρόνος.

Οι δυνάμεις όμως της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, παρ’ όλο που υπάρχει ειλημμένη απόφαση για κήρυξη απεργίας από το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο, και παρά την επιμονή των εκπροσώπων της Αυτόνομης παρέμβασης, αρνούνται να προσδιορίσουν την ημερομηνία της απεργιακής κινητοποίησης, ανατρέποντας ουσιαστικά με την τακτική τους την ίδια την απόφαση, παραπέμποντάς την στο απώτερο μέλλον, υπονομεύοντας την κοινή δράση των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά με την παρελκυστική τους τακτική σκοπεύουν να εξαγγείλουν τυπικά την τελευταία στιγμή άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση, γεγονός που εξυπηρετεί τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, να προχωρήσουν άμεσα σ’ ένα πρόγραμμα πολύμορφων δράσεων και στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης και παράλληλα να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πολιτική και οργανωτική τους προετοιμασία.