»Μπαλάκι» οι Γιατροί από τα Νοσοκομεία Άργους – Ναυπλίου στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Την τακτική κρύβουμε τα «σκουπίδια κάτω από το χαλί» φαίνεται να ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να «αποκρύψει» την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων που έχει οδηγήσει η πολιτική των μνημονίων.

Προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που εμφανίζονται, εφαρμόζει την τακτική των μετακινήσεων γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. «Βουλώνει μια τρύπα» όπως λέει ο λαός μας και ανοίγει μια άλλη προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των εργαζομένων και των πολιτών που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών υγείας.

Αυτή την τακτική λοιπόν ακολούθησε και στην περίπτωση των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου προκειμένου να καλύψει τα κενά στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Μετακίνησε 4 χειρούργους Γιατρούς για να καλύψει τις εφημεριακές ανάγκες του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Βεβαίως το πάγωμα των προσλήψεων λόγω μνημονίου σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης χιλιάδων γιατρών και εργαζομένων από τα Νοσοκομεία δεν μπορούν να καλυφθούν με αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας καταγγέλλει αυτή την τακτική και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.

Το χρονικό διάστημα όπου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα καταγραφεί ως ένα από τα πλέον καταστροφικά. Σε καθημερινή πλέον βάση, οι σχεδιασμοί και οι πράξεις των υπευθύνων του υπουργείου, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική, δυσκολεύουν τη διαχείριση της καθημερινότητας για το σύνολο των υγειονομικών μονάδων και διογκώνουν την προβληματική κατάσταση που δημιούργησε η εφαρμογή της τροϊκανής έμπνευσης πολιτικής για την υγεία .
Τελευταίο γεγονός, που υποβαθμίζει τη λειτουργία των Νοσοκομείων του νομού μας, είναι η εγκύκλιος που εκδόθηκε από την 6η ΥΠΕ, είναι υπογεγραμμένη από τον διοικητή της Δημήτρη Κατσικόπουλο και επιβάλλει την μετακίνηση τεσσάρων χειρουργών ιατρών, δύο από τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Άργους και δύο από τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου, προς τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου για την κάλυψη των εφημεριακών της αναγκών για τον μήνα Σεπτέμβριο.
Με βάση τα παραπάνω πρέπει να ανακληθεί η επίμαχη εγκύκλιος, με την οποία θα υπολειτουργούν οι δύο χειρουργικές κλινικές των νοσοκομείων της Αργολίδας και να καλυφθούν άμεσα τα κενά του Νοσοκομείου Κορίνθου με προσλήψεις χειρουργών ιατρών.
Εν κατακλείδι, καταθέτουμε ξανά κάποια από τα πάγια αιτήματα μας για τις υπηρεσίες υγείας στο νομό, αλλά και γενικότερα.
Ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων.
Κατάργηση της απαράδεκτης αναλογίας, μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις εργαζομένων
Άμεση αποπληρωμή των χρωστούμενων προς τους εργαζομένους των δύο νοσοκομείων.
Να μην υποβαθμιστούν τα δύο Κέντρα Υγείας, Λυγουριού και Κρανιδίου, απεναντίας να ενισχυθούν, να λειτουργούν με πληρότητα.
Όλες οι κλινικές και τα τμήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου να λειτουργούν απρόσκοπτα τριάντα ημέρες το μήνα.

Το μνημόνιο βλάπτει πολύ σοβαρά την υγεία
Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας