Μαχητική κινητοποίηση γιατρών του ΑΧΕΠΑ

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΑΧΕΠΑ διεκδικώντας της άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Η κινητοποίηση που οργανώθηκε μετά από απόφαση συνέλευσης των γιατρών είχε την στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ.

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου καταγγέλλουν την πολιτική του Υπ Υγείας και τη διοίκηση του Νοσοκομείου που τους έχουν αφήσει απλήρωτους εδώ και έξι μήνες.

Σήμερα Κυριακή μέρα γενικής εφημερίας οι Γιατροί ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης κάλεσε τους γιατρούς να δηλώσουν ενυπόγραφα ότι συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η άμεση απάντηση των Γιατρών ήταν η κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα ο διοικητής του Νοσοκομείου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, στην προσπάθεια τρομοκράτησης των γιατρών καλώντας την αστυνομία και τον εισαγγελέα για να σταματήσει την αγωνιστική κινητοποίηση των Γιατρών του Νοσοκομείου. Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό αφού η κινητοποίηση δεν σταμάτησε αντίθετα με νέα απόφαση στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γιατροί αποφάσισαν την συνέχιση και κλιμάκωση.

Στην κινητοποίηση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Βαρνάβας Δημήτρης, το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Χατζηγεωργίου, μέλη της διοίκησης της ΕΝΙΘ και πολλοί συνδικαλιστές από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.