Συνεχίζεται με επιτυχία η κατάληψη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 13/09/2012

 Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της σημερινής κατάληψης είναι η εξής:

– Συνέχιση της κατάληψης του γραφείου του Διοικητή, της Διοικητικής Διευθύντριας, της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και

 – Συνέχιση της κατάληψης στα Εισιτήρια για την μη καταβολή των 5 ευρώ και την ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στις Υπηρεσίες Υγείας.

 – Την Παρασκευή 14/09/2012 και την Δευτέρα17/09/2012 θα λειτουργήσουν μόνο τα γραφεία της Διοικητικής Υπηρεσίας για την διευκόλυνση των πολιτών και ασθενών.

 – Την Τρίτη 18/09/2012 θα γίνει Γενική Κατάληψη στο Νοσοκομείο όπως και την προηγούμενη Δευτέρα 10/09/2012 και θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις 08:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου.

 Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και αναγκαία


Προηγούμενες Δημοσιεύσεις

Σε κατάληψη από το πρωί σήμερα Δευτέρα 10/2 όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου με στόχο τη συρρίκνωση και το κλείσιμο δομών και υπηρεσιών, τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικά, τα τεράστια κενά στη στελέχωση με προσωπικό και τη στάση πληρωμών από το Νοσοκομείο για τα δεδουλευμένα τους.

Η κατάληψη έχει τεράστια επιτυχία με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και το Νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται φορείς της πόλης, το Εργατικό κέντρο Μεσολογγίου, συνδικάτα εργαζομένων κλπ.

Στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα απ[οφασίστηκε:

  • Για αύριο Τρίτη 11/09/2012 αποκλεισμός των γραφείων του Διοικητή και των Δ/νσεων Νοσηλευτικής και Διοικητικών υπηρεσιών .
  • Κατάληψη της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας στην εξυπηρέτησή τους χωρίς να καταβάλουν τα 5€ για επίσκεψη .
  • Αποστολή πρόσκλησης σε όλα τα πρωτοβάθμια υγειονομικά σωματεία της 6ης ΥΠΕ καθώς και στα πρωτοβάθμια σωματεία όλης της περιοχής για συντονισμό των κινητοποιήσεών μας.

 Η απόφαση της γενικής συνέλευσης λήφθηκε με γνώμονα την αποτροπή ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σε ελλείψεις υλικών και προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες όπως και απλήρωτη εργασία .

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κατανοούν πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας και δεσμεύτηκαν στην γενική τους συνέλευση την επεξεργασία σχεδίου σε συνεργασία με τους Δ/ντές των κλινικών για την δωρεάν εξέταση και νοσηλεία των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων που απευθύνεται στους πολίτες του Μεσολογγίου.

Συμπολίτη – συμπολίτισσα, Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γ. Νοσοκομείο Μεσολογγίου έτσι ώστε όταν κάποιος από εσάς ή συγγενής σας βρεθεί στην θέση να γίνει χρήστης των υπηρεσιών υγείας να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Α. Ελλείψεις προσωπικού

• Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό ) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε στα όρια ή ακόμα και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.

• Κλινικές που δουλεύουν με 2 γιατρούς και μένουν τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα ακάλυπτες.Κλινικές που είναι κλειστές( όπως η Παιδιατρική ), και κλινικές οι οποίες κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα (όπως η Παθολογική) να μείνουν χωρίς γιατρούς , γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν είναι μόνιμοι και είναι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας.

• Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που είναι ένα άτομο σε κάθε βάρδια καταπατώντας κάθε έννοια επαγγελματικών δικαιωμάτων και εργατικού δικαίου προσπαθώντας να διατηρήσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς.

•Στα παραπάνω προσθέστε και τις μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες. 

Β. Ελλείψεις υλικών

•Σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης (συσκευές ορού, σεντόνια , σύριγγες , μάσκες οξυγόνου, ουροσυλλέκτες κλπ.)

•Αναλώσιμο υλικό (ποτήρια μιας χρήσεως ,χαρτί υγείας, κλπ) που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Ακόμα και την πορτοκαλάδα που χρειάζεται ο αιμοδότης την παρέχει ο εργαζόμενος με προσωπικά του έξοδα.

Γ. Οργανισμός

•Ο οργανισμός του Νοσοκομείου που «βρίσκεται στον αέρα» χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού και αφήνει Κλινικές όπως η Ορθοπεδική κλινική εκτός.

•Όλο αυτό συνδέεται άμεσα με την κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου και την συγχώνευση του σε ένα οργανισμό από τις αρχές του νέου έτους με το Νοσοκομείο Αγρινίου, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου.

Δ. Απλήρωτη εργασία

•Προσωπικό το οποίο συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί από τις αρχές του έτους για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες του και παρ όλα αυτά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους συμπολίτες μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς να εφημερεύουν (π.χ. αναισθησιολόγος , χειρούργος , ορθοπεδικός ) όταν υπάρχει ανάγκη (τροχαία , σοβαροί τραυματισμοί ) σπεύδουν στο Νοσοκομείο να βοηθήσουν.                                                                

Πληρώνεις όμως τα χαράτσια των πέντε ευρώ και καλείσαι να επισκεφτείς άλλα νοσοκομεία ή και ιδιωτικά κέντρα μιας και το νοσοκομείο μας δεν είναι πλήρως επανδρωμένο.

Μια σειρά από υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως φύλαξη, καθαριότητα, πλυντήρια, κουζίνες, μισθοδοσία έχουν δοθεί σε ιδιώτες με πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα είχαμε αν λειτουργούσαν με μόνιμο προσωπικό.

Τα Κέντρα υγείας υπολειτουργούν επειδή δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων, πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Όλα αυτά λοιπόν σήμερα κάνουν επιτακτική την ανάγκη και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας, από κοινού να οργανωθούμε και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας  που να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας τις οποίες ήδη άλλωστε έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα Ταμεία μας.

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις οι οποίες σκοπό έχουν όχι την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας αλλά την ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων.

Σας καλούμε από την Δευτέρα 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 7:00 το πρωί να συμμετέχετε στην κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέχρι να δοθούν λύσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ