Κατάληψη της διοίκησης και στο Νοσοκομείο Σάμου

Υπό κατάληψη τελεί το γραφείο της διοικητή του νοσοκομείου Σάμου από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος για τις οφειλόμενες υπερωρίες και αφορούν το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011 και από τον Μάρτιο του 2012.

Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για σειρά κινητοποιήσεων και στις 12 το μεσημέρι μέλη αντιπροσωπείας του συλλόγου των εργαζομένων μπήκαν στο γραφείο της διοίκησης και ζήτησαν από τη διοικητή, Βάσω Σίδερη-Πατλάκα, να τους δώσει άμεσα απαντήσεις για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν, ειδάλλως δεν θα λήξει η κατάληψη, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Σταμάτη Φιλιππή, δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική.

Από την πλευρά της, η διοικητής ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει σειρά σχετικών εγγράφων, ενώ -όπως τόνισε- είχε επισκεφθεί και η ίδια τον γγ του υπουργείου Υγείας, από το οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθεί η αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, και στις επαφές που πραγματοποίησε ενώπιον των εργαζομένων πήρε την απάντηση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα.