Αγ. Νικόλαος Κρήτης: Ένα τροχαίο αποκαλύπτει τις τραγικές ελλείψεις

Γράφαμε χθες έχοντας υπόψη την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ότι ‘παίζεται κορώνα – γράμματα‘ η υγεία των πολιτών εξαιτίας της έλλειψης εφημερευόντων γιατρών.

Δεν πέρασε δυστυχώς ούτε μια μέρα και ένα τροχαίο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου επιβεβαίωσε τους δικούς μας φόβους και τις ανησυχίες του Σωματείου Εργαζομένων.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα marambello news προχθές 9 Σεπτεμβρίου «ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε στον περιφερειακό Αγ. Νικολάου προς Ελούντα, όπου συγκρούστηκε μοτοσικλέτα με αυτοκίνητο.
Ο 20χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου επειδή στον Άγιο Νικόλαο δεν εφημέρευε ακτινολόγος και δεν μπορούσε να γίνει αξονική τομογραφία.»

Βεβαίως το γεγονός αυτό έχουμε σοβαρές αμφιβολίες αν αποτελέσει αφορμή για να »ιδρώσει το αυτί» της πολιτικής ηγεσίας στην οδό Αριστοτέλους.

Εκείνο που κατά τη γνώμη μας απαιτείται είναι η ενεργοποίηση όλης της κοινωνίας για να αποτρέψει την καταστροφή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να ανατρέψει την «ανθυγιεινή» πολιτική Κυβέρνησης και τρόικας.

Σε αντίθετη περίπτωση τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα θα πληθαίνουν και η ανθρώπινη ζωή θα παίζεται κορώνα γράμματα.

Αυτή την ώρα απαιτείται ένα πλατύ ενωτικό κοινωνικό μέτωπο υπεράσπισης του Δικαιώματος στην Υγεία όπου τα συνδικάτα των υγειονομικών και γενικότερα το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα πρέπει να πρωτοστατήσει για να δημιουργηθεί. Δυστυχώς ο χρόνος περνά και οι καθυστερήσεις και οι αναστολές αυτή την ώρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.