Αυτόνομη Παρέμβαση: Τρικομματική συγκυβέρνηση, πολύ-εργαλείο καταστροφής της κοινωνίας, της εργασίας και συρρίκνωσης της δημοκρατίας

Μετά την ήδη προαποφασισμένη υπεξαίρεση των 6,5 δις Ευρώ από μισθούς, συντάξεις και προνοιακά– κοινωνικά επιδόματα, για την οποία το Υπουργείο Εργασίας, πήρε τα εύσημα του πρωταθλητή από την Τρόικα, από σήμερα ξεκινά και νέα προσπάθεια για την ολοκλήρωση των μέτρων ισοπέδωσης των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Πίσω από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό του βασικού μισθού με νομοθετική παρέμβαση σε επίπεδα Μπαγκλαντές, καθώς και πίσω από τη τροικανή απαίτηση για άμεση μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών 5% που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία, βρίσκεται ουσιαστικά η προσπάθεια κατάργησης των συνδικάτων και ο εκφυλισμός της δημοκρατίας.

 Ο Υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, στην προσπάθειά του να γίνει το πιο γρήγορο, χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο των δανειστών, έχει αναπτύξει μια υπαλληλική σχέση απέναντι στους μεγαλοεργοδότες και στην τρόικα.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με την προ μηνών επιλογή της, να κάτσει στο τραπέζι του Κοινωνικού Διαλόγου και να συμφωνήσει στη μείωση του μη – μισθολογικού κόστους με τη λήψη δήθεν ισοδύναμων μέτρων, αποτέλεσε «το κερασάκι στην τούρτα» για την προσχηματική νομιμοποίηση των νέων αντεργατικών μέτρων.

Οι ιστορικές ευθύνες της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας είναι τεράστιες, καθώς όλες της οι επιλογές, αποδείχθηκαν χρεοκοπημένες και ηττημένες στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι η οργάνωση και ο συντονισμός πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων παντού, η άμεση και χωρίς καθυστερήσεις κήρυξης γενικής απεργίας και με το Υπουργείο Εργασίας να είναι καθημερινά περικυκλωμένο από εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες που θα τελειώσουν την Κυβέρνηση πριν αυτή μας τελειώσει.


Ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ

11/9/2012