Η ιδέα του μετώπου υπεράσπισης του Δικαιώματος στην Υγεία απλώνεται παντού

Η ιδέα για την συγκρότηση μετώπου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Υγεία βεβαίως δεν είναι ιδέα σημερινή, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να την οικειοποιηθεί. Όμως σε συνθήκες οικονομικής κα ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Οι κινητοποιήσεις στην Κάρυστο, στο Κιλκίς, στη Γουμένισσα, στη Δράμα στην Ιεράπετρα, τον Αγ. Νικόλαο αλλά και στο Πατησίων και το ΕΛΠΙΣ δείχνουν ότι η ανάγκη αυτή μπορεί να περπατήσει.

Από αυτή την πλευρά λοιπόν έχει μεγάλη σημασία αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν συνέχεια και ανοίγουν δρόμους για να απαντήσουμε αποφασιστικά στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν το Δημόσιο σύστημα Υγείας, κλείνουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες του ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Η σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ που έγινε στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στην οποία συμμετείχαν, η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ομοσπονδία των υγειονομικών του ΕΟΠΥΥ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΓΣΕΒΕ, πρωτοβουλία που μπορεί να ανοίξει ακόμα πιο πλατιά μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για έναν πανελλαδικό συντονισμό δράσης για την Υγεία.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για έκδοση κοινής ανακοίνωσης και αφίσας, κοινή κινητοποίηση των υγειονομικών μαζί με κοινωνικούς φορείς σε όλη τη χώρα με ενδεικτική ημερομηνία τις 27 Σεπτέμβρη και μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 Οκτώβρη είναι ενθαρρυντικά δείγματα και κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα η πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου να καλέσει σε σύσκεψη συνδικάτα, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης με στόχο τη δημιουργία μόνιμου συντονιστικού για την υπεράσπιση των υπηρεσιών και του δικαιώματος στην Υγεία αποτελεί μια ακόμα θετική εξέλιξη σε αυτή την προσπάθεια.

Χρειάζεται αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς να πρωτοστατήσουν σε αυτή την προσπάθεια, να διευρύνουν το πλαίσιο διεκδικήσεων, να οργανώσουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτό τον αγώνα.

 

Δείτε το σχετικό κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

 

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

ΕΛΜΕ Λασιθίου

Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεραμβέλλου , Οροπεδίου Λασιθίου

Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λασιθίου

Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου

Σύλλογο υπαλλήλων Δήμου Αγ. Νικολάου

Σύλλογο εργαζομένων Π.Ε. Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης

Σύλλογο Εργαζομένων ΔΑΕΑΝ

ΠΑΜΕ Λασιθίου

Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου

Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νεάπολης

Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου

 

13/9/12

Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, και δυστυχώς οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής.

Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες

 

Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, αλλαγή των συσχετισμών Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σας προσκαλεί στη σύσκεψη των συνδικαλιστικών φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και κινήσεων πολιτών με σκοπό τη συγκρότηση Συντονιστικού οργάνου που θα οργανώνει και θα συντονίζει τους αγώνες που έρχονται, την Τρίτη 18-9-2012 στην Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου στον πρώτο όροφο (δίπλα από το κυλικείο στις 7 μμ.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ