Σωματείο Ευαγγελισμού: Βγαίνουμε στο δρόμο, πριν μας πετάξουν αυτοί

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας συνολικά αλλά και στον Ευαγγελισμό συνιστούν μια τραγωδία που υπεύθυνη είναι η τρόικα, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με τα νέα μέτρα συνεχίζουν να εξαθλιώνουν το λαό όχι μόνο με την ανεργία, την συρρίκνωση μισθών – συντάξεων και την ακρίβεια αλλά και με την μείωση κατά 40% των δαπανών υγείας. Μειώνουν πάνω από δέκα χιλιάδες νοσηλευτικές κλίνες, καταργούν δημόσιες δομές υγείας, αναγκάζουν τον κόσμο να πληρώνει όλο και περισσότερα οδηγώντας τα νοσοκομεία να λειτουργούν εξολοκλήρου ως ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας. Όλα τα χρήματα που αποστερούν από την υγεία (5 δισ.ευρώ λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη) πάνε να αποπληρώσουν τα χρέη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εγκληματώντας σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού.

Οι επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας, έχουν στήσει χορό εκατομμυρίων απομυζώντας τα δημόσια νοσοκομεία και τους αρρώστους. Όσο η υγεία θα παραμένει εμπόρευμα, όσο  θα υπάρχει επιχειρηματική δράση,  τόσο θα οξύνονται τα προβλήματα και των ασθενών και των υγειονομικών.  Καμιά συνύπαρξη δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα δεν μπορεί να μας γλυτώσει. Καμιά ελπίδα δεν έχουμε όσο η χώρα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που βασική της στρατηγική είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών. Καμιά ελπίδα δεν έχουμε όσο οι επιχειρήσεις στο φάρμακο και στη βιοϊατρική τεχνολογία παραμένουν στην ιδιοκτησία μονοπωλίων, που μπροστά στα κέρδη τους αφήνουν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα με κίνδυνο τη ζωή τους.

Απόρροια αυτής της πολιτικής είναι: η προ των πυλών εφεδρεία – απόλυση των υγειονομικών μέσω της αξιολόγησης. Η παραπέρα μείωση αποδοχών των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων, η καρατόμηση του εφάπαξ και των συντάξιμων αποδοχών, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, οι πολύμηνες καθυστερήσεις να πληρωθούν οι εφημερίες υπερωρίες, οι αργίες και τα νυχτερινά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους. Οι προσλήψεις μη μόνιμου προσωπικού με εξευτελιστικούς μισθούς και μειωμένα δικαιώματα από τις διάφορες ΜΚΟ ή με μπλοκάκι, πάει να γίνει καθεστώς.

Πιο συγκεκριμένα, στους γιατρούς χρωστούν όλες τις εφημερίες των τριών τελευταίων μηνών και μεγάλο μέρος των εφημεριών του πρώτου πενταμήνου. Στους νοσηλευτές, διοικητικούς, παραϊατρικό, τεχνικούς χρωστούν νυκτερινά και εξαιρέσιμα των τριών τελευταίων μηνών και μέρος του Απριλίου. Σύμφωνα δε με τους εφαρμοστικούς νόμους και την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ..απαγορεύεται η χρηματοδότηση κοινωνικών παροχών όπως η υγεία.

Ωστόσο, μας είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα αυτά δεν τα έφεραν μόνο τα μνημόνια. Είχαν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια γιατί τα έχει ανάγκη η πλουτοκρατία για να ενισχύσει την «ανταγωνιστικότητα» και ν’ αυξήσει την κερδοφορία της. Γι’ αυτό και δεν είναι προσωρινά. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν αξιοποιούν τη κρίση για να γίνει ταχύτατα η εφαρμογή τους. Με βάση τα παραπάνω:

 

  • Απαιτούμε την καταψήφιση – κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων και κηρύσσουμε 24ωρη απεργία τη μέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη Βουλή. Καλούμε όλα τα συνδικάτα σε όλους τους χώρους & κλάδους, καλούμε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ίδια μέρα.

 

  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης & κάθε πληρωμής από τους ασθενείς. Δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία για όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες, σε όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Καλούμε όλα τα σωματεία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους επιβάλλοντας την κατάργηση των πληρωμών, ενημερώνοντας με σχετική ανακοίνωση τους ασθενείς. Είναι απόλυτη ανάγκη η δημιουργία ενός παλλαϊκούπανυγειονομικού μετώπου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

 

  • Επείγουσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων για τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου, γιατί η εντατικοποίηση μας έχει εξοντώσει αλλά και γιατί δεν καλύπτονται στο ελάχιστο οι ανάγκες του λαού για περίθαλψη. Κατάργηση όλων των δουλεμπορικών συμβάσεων ελαστικοποιημένης εργασίας (επικουρικοί, με μπλοκάκι, μέσω ΜΚΟ, σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ). Κατάργηση των εργολαβιών και σταθερή-μόνιμη δουλειά στους εργολαβικούς εργάτες. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.

 

  • Δεν δεχόμαστε καμιά τροποποίηση του οργανισμού που προβλέπει συγχωνεύσεις κλινικών, κατάργηση κλινών και μείωση προσωπικού, αντίθετα οι οργανικές θέσεις πρέπει να αυξηθούν για χώρους και ειδικότητες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Να σταματήσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης φορέα,υπηρεσίας,προσωπικού διότι στο όνομά της ετοιμάζουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.

 

  • Ασφαλή προγράμματα εφημεριών με όλες τις ειδικότητες χωρίς να περικοπεί ο αριθμός των εφημερευόντων. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Άμεσα μέτρα υγείας κι ασφάλειας.

 

  • Καμιά μείωση μισθών και κατάργηση όλων των χαρατσιών. Επέκταση του «ανθυγιεινού» επιδόματος σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

  • ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ευαγγελισμού γιατρούς ειδικευόμενους και ειδικευμένους, νοσηλευτές, διοικητικούς, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ στις 8 πμ.

Δικαίωμα στην επίσχεση έχουν όλοι μόνιμοι ή συμβασιούχοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα.

Επιπλέον:

20/9/2012 συγκέντρωση στα ΤΕΠ και μπλοκάρισμα των ταμείων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

27/9/2012 συμμετοχή στην παναττική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας με στάση εργασίας.

4/10/2012 συμμετοχή στην 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας & πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

 

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση και ουσιαστικά αναγκάζουν το νοσοκομείο να δουλεύει με προσωπικό ασφαλείας. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Μπορούμε να την ανατρέψουμε!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ ΒΙΒΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

6973737678 6974007030