Στην «Εντατική» η λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης

29

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, αλλά και ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό . Οι γιατροί έχουν φτάσει στα όρια τους, καθώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες και κινδυνεύει το νοσοκομείο, αν δεν βρεθεί λύση από τη Διοίκηση, να μείνει χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, διότι δεν υπάρχουν βασικά αναλώσιμα υλικά, όπως σύριγγες. Την τραγικότητα της κατάστασης στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης περιέγραψε το πρωί, μιλώντας στο ΣΚΑΙ 92,6, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κα. Δήμητρα Μανωλακάκη. «Μ’ ένα απλό τραύμα αν μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο μας το μόνον που μπορεί να βάλει ο γιατρός είναι λίγο μπεταντίν, άλλα υλικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Ένα έρθει στο νοσοκομείο ένα παιδί με κάποιο μικρό τραύμα θα αναγκαστούμε να το ράψουμε, διότι δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα ράμματα. Δεν έχουμε σήραγγες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χορηγούμε ινσουλίνη και αναγκάζονται οι γιατροί να βρουν τρόπους για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς », ανέφερε χαρακτηριστικά. Επικίνδυνα γάντια

Ακόμη και τα γάντια που χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο Κατερίνης είναι κακής ποιότητας και τρυπάνε εύκολα και κινδυνεύει η υγεία των γιατρών , αλλά και των ασθενών.

Η Κατάσταση χειροτερεύει

Αυτή η κατάσταση στο νοσοκομείο Κατερίνης υπάρχει εδώ και τέσσερις με πέντε μήνες και όσο περνά ο καιρός αντί να βελτιώνεται να χειροτερεύει.

temponews.gr