Δυναμική κατάληψη στα Γραφεία Διοίκησης του Αγ. Όλγα

32
φωτογραφία αρχείου

φωτογραφία αρχείουΤο γραφείο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κωνσταντωπούλειο ”Αγία Ολγα” κατέλαβαν από τις 12:30 μ.μ. σήμερα οι εργαζόμενοι του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ / Παράρτημα “Αγία Ολγα “, μαζί με εργαζόμενους από το χώρο της υγείας, κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων.

 Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμνται και απαιτούν να σταματήσει η διάλυση του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ όσοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν από το Νοσοκομείο προς το ”Αγία Ολγα”. Επίσης ζητούν να ξαναλειτουργήσει η Παθολογική Κλινική με γιατρούς και προσωπικό και να ξαναμπεί το  7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ σε εφημερία, μαζί με την Παμμακάριστο και το Γ.Ν.Πατησίων για να μην αποκλειστούν από της υπηρεσίες υγείας  οι 1.000.000  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής

 Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας Μ.Μπόλαρη παραβρέθηκε στην κινητοποίηση δηλώνοντας την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των κατοίκων της περιοχής.  Στο χώρο της κατάληψης συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη ΔΣ από πολλά σωματέια εργαζομένων και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν παρά τις πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκαν ούτε ακόμα και όταν εμφανίστηκε δικοιρία των ΜΑΤ.

 Μετά από πέντε ώρες κατάληψη οι εργαζόμενοι πήραν τη διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην πολιτική ηγεσία και την δευτέρα θα μεταβεί στο 7ο Νοσοκομειο για να έχει συνάντηση με το Σωματείο.

Οι εργαζόμενοι απάιτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και μετά από πέντε ώρες αποχώρησαν από το Γραφείο της Διοίκησης. Δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα ενώ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες μεγάλο συλλαλητήριο μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής.