Αριστερή Ενότητα ΑΧΕΠΑ: Απεργία 26-9: Συνέχεια , κλιμάκωση, συντονισμός

24

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ανοίξαμε το χορό των αγώνων, με τις κινητοποιήσεις του ΑΧΕΠΑ να αποτελούν ένα κεντρικό παράδειγμα για ολόκληρο το χώρο της Υγείας, μα και ευρύτερα! Η κήρυξη της Γενικής Απεργίας στις 26/9 είναι ταυτόχρονα ένας σταθμός και μια δικαίωση των μέχρι τώρα δράσεών μας!

 Οι καθημερινές σχεδόν συγκεντρώσεις στην πύλη και τη διοίκηση και οι μικρές πορείες μέσα στο νοσοκομείο πρέπει να βρουν συνέχεια και σε επιπρόσθετες μορφές πάλης. Τέτοιες που πρέπει να συνεχιστούν μέχρι τις 26/9 και μετά τις 26/9, ως την τελική δικαίωση βασικών αιτημάτων. Η διοίκηση μας φοβάται και γι’αυτό αποπειράται να μας αποθαρρύνει με εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού εντός του νοσοκομείου! Η τρομοκρατία της τρομοκρατημένης διοίκησης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ!

 Το όπλο του συντονισμού γιατρών-υπόλοιπου προσωπικού έχει αποδειχτεί στην πράξη αποτελεσματικό. Δεν αρκούμαστε όμως σε αυτό. Πρέπει να προχωρήσουμε στο δεύτερο βήμα: το συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, μέσω μιας Ανοιχτής Συνέλευσης Νοσοκομείων. Που θα μπορεί να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των γνωστών παρατάξεων, όπου κι αν αυτές  εμποδίζουν το άπλωμα του αγώνα! Ταυτόχρονα, κλιμακώνουμε με επίσχεση εργασίας ΟΛΟΥ του προσωπικού κι όχι μόνο των γιατρών και με διαδηλώσεις εκτός ΑΧΕΠΑ.

 Καταστρέφουν τελειωτικά το ΕΣΥ, καταργούν νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο. Μετά το “Παναγία”, το “Αφροδισίων” ή το “Λοιμωδών” θα έρθει η σειρά όλων! Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα μερίδας των απλήρωτων δεδουλευμένων που μας δίνουν.

Συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων, την ενημέρωση και κινητοποίηση των υπόλοιπων συναδέλφων, την διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

 Θέλουμε

·                    καταβολή ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων

·                    αντιμετώπιση ελλείψεων υλικών και φαρμάκων-κανένα κλείσιμο νοσοκομείου

·                    προσλήψεις μόνιμου προσωπικού παντού – έξω οι αεριτζήδες εργολάβοι

·                    ανοιχτή και δωρεάν Υγεία για όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς ρατσιστικές ή εισοδηματικές διακρίσεις.

 Προτείνουμε

·                    συνέχιση των καθημερινών δράσεων στο νοσοκομείο με συγκεντρώσεις, μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, αποκλεισμούς δρόμων και  γραφείων διοίκησης

·                    περιοδικό άνοιγμα των ταμείων για δωρεάν περίθαλψη των ασθενών

·                    το Σωματείο μας να καλέσει σε Ανοιχτή Συνέλευση τους εργαζόμενους και τα μέλη των ΔΣ όλων των νοσοκομείων

·                    μαζική και μαχητική συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 26/9

·                    ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ να εισηγηθούν συνέχιση της Γενικής Απεργίας και μετά τις 26/9 σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, με περικύκλωση διαρκείας της Βουλής.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΕΠΑ