Ξεκίνησε ο «εξορθολογισμός». Μαχαίρι 60% στις οργ. θέσεις του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

Όσοι είχαν αυταπάτες για το τι σημαίνουν εξορθολογισμός των υπηρεσιών και οι διαρθρωτικές αλλαγές που περνούν μέσω της αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού αλλά και μέσω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των υπηρεσιών θα πρέπει να αντιλαμβάνονται σήμερα ότι το νέο οργανόγραμμα που προτείνεται για το Υπ Διοικητικής Μεταρρύθμισης μάλλον τους διαψεύδει οικτρά.

Από τα σημερινά δημοσιεύματα φαίνεται ότι οι «αξιολογητές» του Υπουργείου προτείνουν μαχαίρι κατά 60% των οργανικών θέσεων. Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (προσέξτε διατύπωση) θα ακολουθήσει «έκρηξη» της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αφού το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες που καταγράφουν κενά σε ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος για να χρυσωθεί το χάπι, τα παπαγαλάκια των υπουργείων στα μέσα ενημέρωσης, αφήνουν και ένα περιθώριο, λέγοντας ότι «δεν είναι στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να γίνουν απολύσεις». Δηλαδή δεν είναι στα σχέδια, αλλά τι να κάνουν οι έρμοι, αν περισσεύουν και πολλοί, ή δεν βγαίνουν οι αριθμοί να μειώσουν το προσωπικό κατά το πώς το έχουν συνεννοηθεί με την τρόικα κατά 200 χιλιάδες τότε θα βγουν προφανώς εκτός σχεδίων.

Όσοι »γλυτώσουν» τις απολύσεις, είτε γιατί θα περισεύουν σύμφωνα με τους νέους οργανισμούς, είτε γιατί στην αξιολόγηση θα τους »κοιτάξουν στα δόντια» και δεν θα κριθούν ικανοί, τους περιμένει η »κινητικότητα», δηλαδή αθρόες μετατάξεις και αποσπάσεις, πιθανόν και από νομό

Αν λοιπόν κάποιος έχει αυταπάτη για το τι θα γίνει στα Νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και την πρόνοια με τις αξιολογήσεις τους νέους οργανισμούς, αν έστω και αυτή τη στιγμή υπάρχουν αυταπάτες για τα που θα οδηγήσουν οι συγχωνεύσεις σε συνδυασμό με τα προηγούμενα τότε ας κοιμάται ήσυχος….

Δείτε πως προσπαθούν να το περάσουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της μαύρης συγκυβέρνησης με τις διαρροές στο φιλικό της τύπο. (Ημερησία 17/9/2012)

«Προάγγελο» των αλλαγών στο Δημόσιο θα αποτελέσει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες- μείωση των οργανικών θέσεων στο 60%. Το νέο οργανόγραμμα θα παρουσιαστεί σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση τις επόμενες ημέρες και θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Ο νέος οργανισμός, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών όλων των κρατικών υπηρεσιών, θα αποτελέσει «πιλότο» και για την αλλαγή των υπόλοιπων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων θα ακολουθήσει «έκρηξη» της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αφού το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες που καταγράφουν κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως αναφέρει το Έθνος, δεν είναι στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να γίνουν απολύσεις, αλλά υποχρεωτικές μετατάξεις του προσωπικού που θα πλεονάζει. Υποψήφιοι προς μετακίνηση θα είναι κυρίως υπάλληλοι χαμηλών προσόντων (υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), οι οποίοι θα μετακινηθούν σε φορείς που έχουν ανάγκη από προσωπικό αντίστοιχων προσόντων, όπως είναι νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και αστυνομικά τμήματα που χρειάζονται διοικητικούς υπαλλήλους, με στόχο να βγουν σε περιπολίες όλοι οι ένστολοι υπάλληλοι. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνουν λόγο για μια δυναμική διαδικασία που θα ξεκινήσει ουσιαστικά στα τέλη του 2012, καθώς θα συνδυαστεί με την αξιολόγηση του προσωπικού και τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου.