Σωματείο Νοσοκομείου Χίου προς βουλευτές: «Αν ψηφίσετε τα νέα μέτρα ξεχάστε το νησί»

23

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείου αντιδρώντας στα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Αναφέροντας ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι ούτε προσωρινά, αλλά ούτε και τα τελευταία, ο Γιάννης Λαμπαδόχυτος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ανέφερε ότι το νέο πακέτο περικοπών του 1,5 δις ευρώ, θα οδηγήσει τον χώρο της Υγείας στην εξαθλίωση. «Μειώνουν παραπέρα τους εφημερεύοντες γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους μισθούς, την αποζημίωση των απλήρωτων -εδώ και 6 μήνες- εφημεριών…Ετοιμάζονται να κλείσουν τα περιφερειακά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας του Πυργίου, ετοιμάζουν νέα χαράτσια για τον κόσμο και νέες περικοπές για τους ασθενείς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι νέα επίθεση θα δεχτεί η μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα αρνηθούν να μείνει έστω και μια εφημερία απλήρωτη, ενώ διαβεβαίωσε ότι μαζί με τους ασθενείς θα αντιδράσουν στην υποβάθμιση της υγείας και στη μετατροπή του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας.

«Απαιτούμε από τον Διοικητή να μην τολμήσει να δεχτεί τις συγχωνεύσεις εφημεριακών τμημάτων. Είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και της Διοίκησης ο κίνδυνος και τα προβλήματα  που θα προκύψουν τόσο για τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους», τόνισε ο κ. Λαμπαδοχυτος.

Στον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου και στις βασικές ελλείψεις αναφέρθηκε ο Γιάννης Κουτσουράκης, σημειώνοντας ότι κάποια τμήματα λειτουργούν οριακά, ενώ οι ίδιοι αμφιβάλουν αν θα είναι εφικτή  η λειτουργία τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Έχουμε δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων – 40 άτομα- , τα οποία δεν αναπληρώνονται», σημείωσε ο κ. Κουτσουράκης, συμπληρώνοντας: «Είχαμε ελλείψεις σε συσκευές ορών και τις μοιράζαμε από τμήμα σε τμήμα. Αν μπει στο Νοσοκομείο ασθενής με διαβήτη δεν υπάρχουν ταινίες ζαχάρου…αυτός που τις χρειάζεται φέρνει από το σπίτι του».

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του Νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η δική τους υγεία, των γονιών τους, των παιδιών τους και γενικότερα των δικών τους ανθρώπων. 

«Πρέπει να αντιδράσουμε», τόνισε στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους εκλεγμένους βουλευτές ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν τα νέα μέτρα θα εμποδίσουν την είσοδό τους στο νησί και παράλληλα θα επαναλάβουν τις διαμαρτυρίες κάτω από τα γραφεία τους.

πηγή kounoupi