Απόφαση συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών Νοσοκομείων Αττικής

Σε ολόκληρη την Ελλάδα εντείνονται οι επισχέσεις από Ειδικευόμενους και Ειδικευμένους Ιατρούς, ενώ σε αρκετά συμμετέχει και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τα δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών.Δεν αφορά μόνο τον ακρωτηριασμό των αποδοχών μας της συνολικής τάξης του 50%. Αφορά πρώτα από όλα τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την απώλεια χιλιάδων κλινών ενώ η προσέλευση στο ΕΣΥ αυξάνεται, την ταυτόχρονη μείωση των θέσεων εργασίας και την απώλεια του δικαιώματος στην ολοκληρωμένη θεραπεία για τον ασφαλισμένο και ανασφάλιστο ασθενή.
Καλούμε όλους του Ιατρούς και τους Υγειονομικούς σε εξέγερση για την ανατροπή των μέτρων που καταστρέφουν το ΕΣΥ και εξαθλιώνουν εργαζόμενους και αρρώστους.
Στην επίσχεση εργασίας αναστέλλεται πλήρως η τακτική λειτουργία των νοσοκομείων και εξυπηρετούνται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά. Τονίζουμε ότι σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή μεμονωμένα τμήματα αυτών όπου οι Ειδικευμένοι Ιατροί δεν συμμετέχουν μαζικά και ουσιαστικά στην κινητοποίηση, οι Ειδικευόμενοι Ιατροί θα αποχωρούν από το εφημεριακό έργο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε τμήματα που η επίσχεση εργασίας δεν είναι καθολική, οι μη συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξυπακούεται ότι θα αναλαμβάνουν όλες τις υποχρεώσεις εφημερίας.

Καθιστούμε σαφές ότι οποιασδήποτε άμεση ή έμμεση απειλή ή εκβιασμός από κρατικές υπηρεσίας, διοικήσεις, διευθυντές, κ.α. θα καταγγέλλονται επώνυμα στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς θα επιβλέπουν την άμεση και αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων.

Συμμετέχουμε –στηρίζουμε:

1.Ενημερωτική εξόρμηση-παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις του ΓΝΑ «Σωτηρία» και του ΓΚΑ «Γεννηματάς» την Παρασκευή 21/9/12, 8:00πμ στην πύλη του «Σωτηρία»

2.Ιδία παράσταση Δευτέρα 24/9/12 8:00πμ στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

3.Παράσταση Τρίτη 25/9/12 8:00πμ στο ΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ»

4.Πανεργατική διαδήλωση την Τετάρτη 26/9/12 με ώρα και σημείο συνάντησης που θα ανακοινωθεί.

5.Συνάντηση με νομικό σύμβουλο κο Μ.Μιχαήλ την Παρασκευή 28/9/12 12:30μμ στο Δώμα του Ευαγγελισμού, για διευκρίνιση των νομικών ζητημάτων.

Στο συντονιστικό συμμετείχαν εκφράζοντας τις αποφάσεις των συνελεύσεων των ιατρών αντιπρόσωποι από τα κάτωθι νοσοκομεία:

1. ΓΝ Κορίνθου

2. ΓΝΑ «Σωτηρία»

3. ΓΝΑ «Αρεταίειο»

4. ΨΝΑ «Δαφνί»

5. ΓΚ Νίκαιας

6. ΓΝΑ «Αγ.Όλγα»

7. 7ο ΙΚΑ Πατησίων

8. ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

9. ΓΝΑ «Σισμανόγλειο»

10. 1ο ΙΚΑ

11. ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»

12. ΓΚΑ «Γεννηματάς»

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2012