Παρασκευή 21 Οκτ 2016
Άρχισαν τα όργανα, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις και κλεισίματα Νοσοκομείων

Άρχισαν τα όργανα, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις και κλεισίματα Νοσοκομείων

Τις πρώτες συγχωνεύσεις κλινικών στο λεκανοπέδιο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον realfm 97,8. Η αρχή γίνεται από το βορειοδυτικό τμήμα. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε: «Ενισχύουμε το Βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, από το Ογκολογικό των Αγίων Αναργύρων, το Σισμανόγλειο και τη Νέα Ιωνία και θα ενισχύσουμε το Αγία Όλγα.
Μετακινούμε κλινικές από τα δύο πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ, από το 7ο των Πατησίων και το 1ο Θεραπευτήριο. Και το καινούργιο το σύγχρονο ογκολογικό της Κηφισιάς, «Άγιοι Ανάργυροι», θα ενισχυθεί κατά τρόπο που θα έχει νέες κλινικές, θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία που υπάρχει εκεί, θα εμπλουτιστεί το ανθρώπινο δυναμικό και θα ενταχθεί στις εφημερίες».
Και πρόσθεσε: «Μετακινούμε, ενδυναμώνουμε τις υφιστάμενες υποδομές. Θα εγκαταλειφθούν κάποια κτίρια, το 7ο Θεραπευτήριο και το 1ο Θεραπευτήριο. Αυτά τα κτίρια θα κλείσουν».
Επίσης, ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι: «Δεν συζητάμε απολύσεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας», ενώ προανήγγειλε ανάλογης μορφής συγχωνεύσεις και στην επαρχία.

Πηγή Newsbeast.gr 20-9-2012

Δείτε αντίστοιχο Δημοσίευμα από την ιστοσελίδα iatropedia.gr 20-9-2012

 

Άρχισαν οι συγχωνεύσεις κλινικών! Λουκέτα στα νοσοκομεία του ΙΚΑ

Άρχισαν τα …όργανα και οι μεταφορές κλινικών από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Δείτε ποιες κλινικές μεταφέρονται και που

 Κλινικές από τα δύο μεγάλα πρώην  θεραπευτήρια του ΙΚΑ το 1ο και το 7ο, μεταφέρονται άμεσα στο Σισμανόγλειο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» καθώς και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας. 

 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με τον τρόπο αυτό ενισχύονται τα μεγάλα νοσοκομεία τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής. Εκτός αυτού από τη συγχώνευση αυτή εξοικονομούνται πόροι ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.

 Οι κλινικές που μεταφέρονται είναι 

 Από το πρώην 1Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ στο Σισμανόγλειο και στο Ογκολογικό της Κηφισιάς πηγαίνουν οι: Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ, Α ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 Από το πρώην 7Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ μεταφέρονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Κηφισιάς και στη Νέα Ιωνία: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, Α&Β ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

 Το προσωπικό και οι γιατροί μεταφέρονται αντίστοιχα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Με βάση τους οικονομικούς υπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας: