Γενική Συνέλευση Λαϊκού: Έξω εταιρείες ορκωτών λογιστών – επιχειρηματικών συμβούλων, τα Νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου, καταγγέλλει τις προσπάθειες ελέγχου των εργαζομένων από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας, που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της εισόδου των ιδιωτικών υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ξεκίνησαν με την παράδοση των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Σίτιση – Φύλαξη – Καθαριότητα ) σε ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως η μείωση του κόστους λειτουργίας του νοσοκομείου και η βελτίωση των υπηρεσιών που καταρρίφτηκαν περίτρανα στην πράξη αφού κοστίζουν πανάκριβα. Τώρα θα εκχωρήσουν και τον ρόλο των αρμόδιων οργάνων και στελεχών του νοσοκομείου σε ιδιώτες; Είναι πλέον σαφές ότι στόχος είναι η διεύρυνση σε πρώτη φάση των ιδιωτικοποιήσεων σε όσο περισσότερες υπηρεσίες και λειτουργίες του νοσοκομείου γίνεται ώστε να προετοιμαστεί το γενικό ξεπούλημα.

Ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών – επιχειρηματικών συμβούλων «αλωνίζουν» τα νοσοκομεία. Αποστολή τους είναι η άμεση πληροφόρηση της τρόικας για την κατάσταση στα νοσοκομεία όσον αφορά λογιστικά – διαχειριστικά ζητήματα αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, τους εργαζομένους.

Κινούνται με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με την λογική της «Αγοράς» .

Κινούνται με την ψυχρή λογική των αριθμών κατ’ εντολή της κυβέρνησης – τρόικας αδιαφορώντας για τις ανάγκες της ασφαλούς, επαρκούς και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι εκθέσεις των εταιρειών αυτών θα αποτελέσουν για την κυβέρνηση εφαλτήριο, ώστε να προχωρήσει σε κλείσιμο «μη κερδοφόρων» τμημάτων και υπηρεσιών των νοσοκομείων. Μαζί με την «Αξιολόγηση» θα είναι το όχημα για τις αυριανές απολύσεις που θα προκύψουν από συγχωνεύσεις ή περικοπές δημοσίων οργανισμών και την εφεδρεία, με πρόσχημα πάντα τις «απαραίτητες» διαρθρωτικές αλλαγές για την «εξυγίανση» του δημόσιου τομέα.

Τα νοσοκομεία όμως δεν είναι επιχειρήσεις και δεν μπορούν να λειτουργούν με τη λογική του κέρδους. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που αγοράζει όποιος μπορεί να διαθέσει το ανάλογο τίμημα.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το Δημόσιο – Κοινωνικό χαρακτήρα του, καθώς και το ρόλο των θεσμικών του οργάνων και λειτουργιών.  

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου