Επί ώρες χωρίς ακτινολογικό το νοσοκομείο Ρεθύμνου λόγω έλλειψης προσωπικού

Εκτός λειτουργίας ήταν το ακτινολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου χθες το πρωί, αφού οι βάρδιες των εργαζόμενων δεν βγαίνουν πλέον για να καλύψουν το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Οι μόλις 5 μόνιμοι χειριστές του ακτινολογικού μηχανήματος δεν επαρκούν για να βγουν οι βάρδιες, έτσι το νοσοκομείο χθες μέχρι και τις 5 το απόγευμα δεν είχε χειριστή, επομένως το ακτινολογικό ήταν εκτός λειτουργίας. Και αυτοί ακόμη οι εργαζόμενοι άλλωστε εδώ και καιρό δεν έχουν πάρει πολλά ρεπό και άδειες για να μπορέσει να βγαίνει το πρόγραμμα του τμήματος και να μη μένει ακάλυπτο το  νοσοκομείο. 

Οι 5 χειριστές είναι σύνθεση Κέντρου Υγείας, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, Γιαννης Σαριδάκης, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί και λογικό είναι να έχουν αρχίσει να αρρωσταίνουν μετά από τόσο καιρό που ξεπερνούν τα όριά τους.

Έτσι χθες, και κάθε φορά που θα μένει κενή βάρδια στο νοσοκομείο, αν τυχαίνει κάποιο επείγον και σοβαρό περιστατικό ο ασθενής θα κάνει αναγκαστικά αξονική τομογραφία –  χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι  ο αξονικός μπορεί να υποκαθιστά το ακτινολογικό – όλα τα υπόλοιπα περιστατικά ή θα περιμένουν να εξυπηρετηθούν όταν υπάρχει χειριστής στην επόμενη βάρδια ή θα μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο του νησιού.

Στο μεταξύ και όσο τα προβλήματα διογκώνονται, το νοσοκομείο παραμένει ακέφαλο αφού δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί διοικητής, περιμένει απάντηση από το υπουργείο υγείας για τον νέο οργανισμό, όπως περιμένει βέβαια να αντιληφθεί το υπουργείο ότι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες οι προσλήψεις προσωπικού.

πηγή Goognet.gr 21-9-12