Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Σύσκεψη τη Δευτέρα 1 Οκτωβρη για συντονισμό των αγώνων

28

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, μετανάστες, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν ξεκάθαρο: Ο λαός απορρίπτει τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η νέα τρικομματική κυβέρνηση – χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ).

Η απεργία και ογκώδεις εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις αποτελούν ένα πρώτο αγωνιστικό σταθμό και φέρνουν άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου. Υπογραμμίζει την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το σφαγιαστικό πακέτο των 14 δις.

Άμεσα πρέπει να προετοιμαστούν νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, που θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα και θα την αναγκάσουν να μην τα φέρει καν προς ψήφιση στη Βουλή. Οι αγωνιστικές ομοσπονδίες και σωματεία, οφείλουν άμεσα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συντονισμένων και αποτελεσματικών αγώνων.

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, επιτροπές ανέργων, κλαδικούς συντονισμούς σωματείων, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη. Να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά. Να αγωνιστούμε όχι συμβολικά, αλλά αποφασιστικά και με φιλοδοξία νίκης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2, ΣΥΝΤΑΓΜΑ).