Κοινή κινητοποίηση υγειονομικών και γιατρών στη Θεσσαλονίκη με απαίτηση για κλιμάκωση του αγώνα

από τη συνέλευση στο ΑΧΕΠΑΕνώνουν τις δυνάμεις γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπερασπιστούν τη δημόσια Υγεία.

Σήμερα συγκεντρώθηκαν το πρωί στον κόμβο της Ευαγγελίστριας τον οποίο απέκλεισαν συμβολικά και στη συνέχεια, με πορεία κατέληξαν στο ΑΧΕΠΑ έχοντας στο πλευρό τους συνδικάτα και σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών είχαν καλέσει το προσωπικό όλων των νοσοκομείων της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του «Γ. Γεννηματάς».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που βυθίζουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, οδηγώντας τη δημόσια Υγεία και τους υγειονομικούς στην εξαθλίωση, και με βασικά τους αιτήματα μεταξύ άλλων να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους αλλά και να μη γίνουν άλλες περικοπές κλινών, κλινικών και προσωπικού.

Το μεσημέρι πραγματοποίησαν κοινή συνέλευση και αποφάσισαν τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει από κοινού ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ και συγκεκριμένα αποκλεισμούς και καταλήψεις των διοικήσεων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν τον αγώνα προκειμένου να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και να προχωρήσουν σε έναν αγώνα διαρκείας αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.