Επιτέλους, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πήραν στο κυνήγι τους τροϊκανούς

Το ραντεβού του τεχνικού κλιμακίου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι, αλλά οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν άλλη άποψη.

Όταν έγινε γνωστό ότι το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο ραντεβού του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με την ΚΕΔΕ, οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για τη νέα «λαίλαπα» μέτρων, αποφάσισαν πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί αυτή η συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι είχαν έντονο διάλογο με στελέχη της ΚΕΔΕ που παρά το γεγονός ότι φραστικά δηλώνον αντίθετα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις της τρόικας επιχείρησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους «σφαγείς» της αυτοδιοίκησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και απέκλεισαν την είσοδο ρίχνοντας σκουπίδια και αναποδογυρίζοντας τους κάδους απορριμμάτων δηλώνοντας αποφασισμένοι να αποτρέψουν την συνάντηση ΚΕΔΕ – τρόικας.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους εργαζόμενους να τρέχουν και το κλιμάκιο να το βάζει στα πόδια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μάλιστα, μέσα στην ένταση της στιγμής, οι εργαζόμενοι κατά λάθος πήραν στο κυνήγι μία κοπέλα που δεν ήταν υπάλληλος του τεχνικού κλιμακίου, αλλά μεταφράστρια και συνόδευε το κλιμάκιο. 

Η κοπέλα φοβισμένη αναγκάστηκε να μπει μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο, προκειμένου να προφυλαχθεί μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 Τελικά, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνάντηση ΚΕΔΕ – τρόικας.  

 

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.:1169
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Σε συνάντηση πρόκειται να έρθουν σήμερα στις 4.00μ.μ.  μέλη της τρόικας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων.
 

 

Τη στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται σκληρά από τα μέτρα των μνημονίων, που έχουν γίνει περικοπές 60% στη χρηματοδότηση της, που έχουν καταρρεύσει οι κοινωνικές δομές της, που έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες σε εργολάβους χάνοντας τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της, που έχουν συνταξιοδοτηθεί βίαια χιλιάδες εργαζόμενοι αποδιοργανώνοντας τις υπηρεσίες, τη στιγμή που προωθούνται ελαστικές – μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, αυτή την ώρα επιλέγει η ηγεσία της ΚΕΔΕ να συναντηθεί με τους «εκτελεστές» της.
 

 

Παρά του ότι τα ήδη νέα μέτρα, που τεχνηέντως αφήνει η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, να διαρρεύσουν από τα «καθοδηγούμενα» ΜΜΕ, σηματοδοτούν την ολοκληρωτική διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, η «αιμοσταγής» τρόικα φαίνεται πως δεν είναι ευχαριστημένη και ζητάει ακόμα περισσότερο «αίμα»  ακόμα περισσότερη εξαθλίωση και εκμετάλλευση των εργαζόμενων στους Δήμους.
 

 

Οι ορέξεις της τρόικα για επιπλέον μέτρα στον κλάδο των Ο.Τ.Α. βρίσκει πρόθυμους συνομιλητές τα μέλη της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, τα οποία ταγμένα στα κομματικά τους κελεύσματα είναι έτοιμα να «διαπραγματευτούν»  όπως ακριβώς έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων που υπηρετούν.   Τα ψέματα πάντα έχουν κοντά ποδάρια. Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν από τα πρόσωπα της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο επικοινωνιακά «αγωνίστηκαν» το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις κινητοποιήσεις που οι ίδιοι εξήγγειλαν.
 

 

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να διαλυθεί ούτε η ζωή τους, ούτε ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων. Θα αγωνιστεί όλος ο κλάδος ενωμένος μαζί με τους πολίτες με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση κοινωνικά δομημένη στην υπηρεσία του Δημότη.   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.