Εβδομάδα κινητοποιήσεων για την υγεία

Χτες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κοινή συνέλευση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ και ΕΝΙΘ με στόχο τον συντονισμό των δράσεων στην Υγεία, ενώ στην Αθήνα συνεδρίασε το συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων για να οργανωθεί η αντίσταση του εργατικού κινήματος. Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Θέμα τους ήταν η κορύφωση της αντίδρασης στα μέτρα πολτοποίησης της κοινωνίας που απεργάζεται το τρικομματικό μόρφωμα. Η ατζέντα κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 3/10

  • Καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.
  • ΑΘΗΝΑ-Συμμετοχή – στήριξη στην μοτοπορεία των ΟΤΑ που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στις 8μμ στα γραφεία της ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) ανοιχτή συνέλευση όλων των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών για συντονισμό δράσεων , ενιαίο μέτωπο πάλης. Το στηρίζουν ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, ΠΟΕΔΗΝ .

Πέμπτη 4/10

ΑΘΗΝΑ: συλλαλητήριο 11-3μμ στο υπουργείο Υγείας. Το διοργανώνουν ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: συλλαλητήριο και ανοιχτή συνέλευση γιατρών και εργαζομένων στην Αριστοτέλους, μπροστά στις ΥΠΕ

Σάββατο 6/10 :

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 μμ, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους συναγωνιστές. Σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας-Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- Κανένας μόνος του στην κρίση». Το διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΙΣ, Την ίδια ώρα ο συντονισμός Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα στο σύνταγμα οργανώνει παλαϊκό εργατικό συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα.

πηγή ygeianet.gr