Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων: Κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημονιακά μέτρα

23

Μετά το πρώτο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο που οδήγησαν σε καταστροφικές συνέπειες όλους τους Έλληνες , δεχόμαστε νέα επίθεση με το νέο μνημόνιο.
Η ΤΡΟΙΚΑ και η Τρικομματική Κυβέρνηση ως «πρόθυμοι υπάλληλοι»… είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέα ανάλγητα μνημονιακά μέτρα, που θα οδηγήσουν στον καιάδα τους πολίτες και τους εργαζόμενους, στην εξαθλίωση και την διάλυση του κοινωνικού κράτους και κατά επέκταση στην κατάρρευση του ΕΣΥ.

Σε περίοδο που οι μισοί Έλληνες ζουν στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ο Δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας τις Υγείας Πρόνοιας που πρέπει να παρέχεται ισότιμα και ΔΩΡΕΑΝ δέχεται επίθεση με την επερχόμενη λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων.
Η υποχρηματοδότηση   της υγείας ,οι φοβερές  ελλείψεις  προσωπικού, η στάση πληρωμών από το νεότευκτο ΕΟΠΥΥ, οι τρομερές ελλείψεις σε φάρμακα ,αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό, η περικοπή των μισθών μας και η μη καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών, είναι μερικά από τα προβλήματα που έπρεπε να ήταν η άμεση προτεραιότητα επίλυσης από την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση αποφασίζει για Συγχωνεύσεις –Καταργήσεις των Νοσοκομείων, δέχεται την ύπαρξη των «τρωκτικών-πιράνχας» που λυμαίνονται όλα αυτά τα χρόνια, κερδίζοντας οι ίδιοι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ζημιώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε όλα αυτά που έρχονται η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μαζική και δυναμική και όλοι μαζί να τους πούμε με μια φωνή

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ &  ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ    

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στην συνεδρίαση της 1/10/12 αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης για την ανατροπή των Κυβερνητικών μέτρων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους την προσπάθεια αυτή.
1.Την Τρίτη 2/10/12 Έκτακτη Γενική Συνέλευση 12:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
2. Την Τετάρτη 3/10/12 και ώρα 9π.μ. έως 11 π.μ. των αποκλεισμό των Ταμείων των Τακτικών Ιατρείων, για την κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
3. Την Πέμπτη 4/10/12 ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11π.μ. έως  3.00 μ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου.
4. Επίσχεση εργασίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕΠΟ Η ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ  ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ    Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚOΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ