Λευτεριά στους Εργάτες των Ναυπηγείων, όλοι την Παρασκευή το πρωί στα δικαστήρια

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 Με πρωτοφανής αγριότητα αντιμετώπισε το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Υπ. Εθνικής Αμύνης απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και την καταβολή των δεδουλευμένων. Στην ΓΑΔΑ έχουν μεταφερθεί ήδη πάνω από 100 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται η μεταφορά τους στα Δικαστήρια για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

 Από νωρίς στη ΓΑΔΑ υπάρχει συγκέντρωση εργαζομένων που απαιτούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροορίες από τους 127 συλληφθέντες 15, ανάμεσα σε αυτούς και το ΔΣ του Σωματείου, θα παραπεμφθούν σε δίκη και αύριο το πρωί (Παρασκευή) θα μεταφερθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να είναι γνωστό αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούσαν σήμερα σε συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ και αύριο Παρασκευή στα δικαστήρια όπου θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες.


Αυτόνομη Παρέμβαση: Η βία και τα δικαστήρια δεν θα κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Απέναντι στην σημερινή απρόκλητη βία της υποταγμένης στα μνημόνια τρικομματικής συγκυβέρνησης, των  ΥΜΕΤ  και των δυνάμεων καταστολής, που επέδειξαν στην διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ναυπηγία του Σκαραμαγκά στο υπουργείο εθνικής άμυνας που για 7 μήνες είναι απλήρωτοι και έχουν φτάσει σε σημεία απόγνωσης, όλο το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι απαντούν με ενότητα και αποφασιστικότητα.

 Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν θα καμφθούν από τις ασπίδες, τα γκλοπς και τις συλλήψεις, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους. Θα βρίσκονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

 Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη σύλληψη των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργατών.

 

Αθήνα 4-10-2012                      Η Γραμματεία της Αυτόνομης ΠαρέμβασηςΔείτε σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα iskra.gr

Στο Πεντάγωνο εισήλθαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρωί της Πέμπτης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Πρώτα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και εν συνεχεία εισέβαλαν μέσα στο χώρο, αφού σήκωσαν τα ρολά. Έφτασαν, μάλιστα, μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

«Φτάνει πια η κοροϊδία!» φώναζαν οργισμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες και λίγο μετά τις 10:00 πραγματοποίησαν δυναμική εισβολή από την είσοδο του υπουργείου Αμυνας.

Αρχικά, ταρακούνησαν τα ρολά στην είσοδο του Πενταγώνου και μη βρίσκοντας -ουσιαστικά- κανένα εμπόδιο, τα σήκωσαν και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας.

 

Η δυναμική τους είσοδος συνεχίστηκε έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου οι πόρτες είναι κλειστές και υπάρχουν ρολά ασφαλείας.

Η Λ. Μεσογείων ήταν κλειστή, ενώ στο σημείο έσπευσαν και εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από το σωματείο τους επισημαίνεται ότι «το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση».

Καταγγέλλουν ,επίσης, την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της: «Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

«Είναι χλευαστική η αντιμετώπιση μας» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου), εργαζόμενος στα ναυπηγεία, κ. Στεφανόπουλος. «Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Αραβολιβανέζους και τους Γερμανούς και οι Αραβολιβανέζοι και οι Γερμανοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι σε απόγνωση. Είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Πολλοί έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους. Άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη. Δεν έχουμε που να πάμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ!

Δυνάμεις των ΜΑΤ (τουλάχιστον τρείς διμοιρίες), οι οποίες προσήλθαν στο πεντάγωνο μετά την είσοδο των εργαζομένων στον προαύλειο χώρο, επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, ασκώντας βία και κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών εργαζομένων και τουλάχιστον 130 προσαγωγές εργαζομένων στη ΓΑΔΑ(!!), υπό τα ειρωνικά χειροκροτήματα, των υπολοίπων εργαζομένων-διαδηλωτών. Η πιο πρόσφατη προσαγωγή ήταν αυτή του  του προέδρου των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που όπως προαναφέραμε, διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών, θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, μίλησε στους συγκεντρωμένους και επικαλέστηκε απουσία του Υπουργού λόγω παρουσίας του σε γιορτή στο θωρηκτό Αβέρωφ κερδίζοντας παράλληλα χρόνο μέχρι να έρουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ! Αντί η ηγεσία του υπουργείου να καλέσει σε συνομιλίες τους εργαζόμενους στέλνει, ως εκπρόσωπό της, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να τους «ηρεμήσει»!!

Μάλιστα σε ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας,μετά την βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, επιχείρησε εκ νέου να πείσει τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, λέγοντάς τους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημά τους και πως αν θέλουν να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία πρέπει να απομακρυνθούν από το προαύλιο.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους,φοιτητές άνεργοι και πλήθος κόσμου συρρέουν έξω από τη ΓΑΔΑ ώστε να στηρίξουν τους προσαχθέντες εργαζομένους των ναυπηγείων. Στηρίζουν όχι μόνο ένα τμήμα του κινήματος των εργαζομένων που παλεύουν, αλλά αντιτάσσονται έμπρακτα στις πολιτικές της εγχώριας και ξένης τρόικας. Λένε ένα βροντερό όχι στην συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων και την παραπληροφόρηση από τα αστικά κυρίαρχα ΜΜΕ. Ακούγονται συνθήματα όπως,«Αλληλεγγύη σε όλους τους απεργούς!» από τους αλληλέγγυους διαδηλωτές.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων δήλωσε ότι είναι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλώντας τα σωματεία μέλη του να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.

Οι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής «επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αξιοπρεπή εργασία αντί της μιας ημέρας εργασία που τους προσφέρει η εργοδοσία», επισημαίνει το ΕΚΑ στη σχετική ανακοίνωσή του και κατηγορεί το υπουργείο Αμυνας και συνολικά την κυβέρνηση, ότι είναι «υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απαξίωση της εγχώρια αμυντικής βιομηχανίας».

Μαζί με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ

Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές συναδέλφων τους, μετά την δυναμική τους κινητοποίηση στο υπουργείο Αμυνας.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου.Κλειστά και τα δύο ρεύματα της λεωφ. Αλεξάνδρας.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επιθυμούν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα οποία έχουν δεχθεί σειρά ανεκπλήρωτων υποσχέσεων για την επίλυσή τους.

Στο σημείο βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των προσαχθέντων.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

«Η υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γενικότερα των ναυπηγείων της χώρας μας και των εργαζομένων στα ναυπηγεία είναι μέγιστη εθνική υπόθεση. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο τα ναυπηγεία της χώρας και η Ζώνη του Περάματος να παραμένουν «νεκρά» επί χρόνια και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και στο δρόμο.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα προβλήματα των εργαζομένων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και όχι να καταφεύγει σε πολιτικές παραγωγικής διάλυσης, σε αυταρχισμούς και σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την επιβίωση της χώρας

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY KKE ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ & ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό, που εδώ και καιρό εμπαίζει μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.»


Δείτε ακόμα σχετικό ρεπορτάζ από την ισοσελίδα left.gr

 

8:19 Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τα γεγονότα στο Πεντάγωνο εδώ.

 

 

7:45 Και η ΓΣΕΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή της την αστυνομική βία και καλεί στο πανεργατικό συλλαλητήριο της Δευτέρας.

 

Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ «καταγγέλλει την αστυνομική βία», κάνει λόγο για «ενέργειες που πλήττουν τη δημοκρατία και καταρρίπτουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα», ενώ δικαιολογεί την εισβολή στο υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ζητούν το αυτονόητο. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και να τερματιστεί η ψευτοαπασχόληση εργασίας μίας ημέρας την εβδομάδα».

Τέλος, η ΓΣΕΕ καλεί «τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση και με το Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα». (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

7:36 Σε έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες εργαζόμενους στα ναυπηγεία που κρατούνται στην ΓΑΔΑ καλεί στις 19.30 στην Καμάρα ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. (Πηγή: alterthess.gr)

7:31Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 106 προσαγωγές 10 θα μετατραπούν σε συλλήψεις, κατά πάσα πιθανότατα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου ως πρωταίτιοι των επεισοδίων. 

6:45 Σε διαθεσιμότητα τίθεται ο αξιωματικός που είχε την ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας έξω από το υπουργείο Άμυνας ενώ θα διενεργηθεί και ΕΔΕ. Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Ν .Δένδιας για τα γεγονότα που συνέβησαν το πρωϊ στο Πεντάγωνο.

 

6:18 Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, η αστυνομία προσανατολίζεται στο να συλλάβει τους πρωταίτιους των επεισοδίων.

 

 

6:08 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εξήγγειλε η  Πανελληνία Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η  Π.Ο.Ε.Μ. καταγγέλλει   την βάναυση  και  απρόκλητη επίθεση των  δυνάμεων καταστολής κατά των  εργαζομένων   στα  Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά.
  Η πολιτεία  απαντά , με  υποσχέσεις κενού περιεχομένου, με άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας  να  συναντηθεί με  αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με  βία  και συλλήψεις    στους  επί  6 μήνες απλήρωτους   και  εξαθλιωμένους   του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.
  Η ΠΟΕΜ  απαντά με 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Παρασκευή  5 Οκτώβρη, συγκέντρωση στις  10:00  στην πλατεία Κλαυθμώνος  και πορεία στο Σύνταγμα.
  Ζητούμε   από το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος  να εκφράσει την αλληλεγγύη του με  την παρουσία   του  στην συγκέντρωση στην πλατεία  Κλαυθμώνος  προς τους  δοκιμαζόμενους συναδέλφους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.»

 

 

5:40 Οι δικηγόροι δεν έχουν συναντηθεί ακόμη με τους εργαζόμενους καθώς η αστυνομία βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων των προσαχθέντων.

 

 

5:35 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Μπάρκας, Αλέξης Μεϊκόπουλος και Γιάννης Σταθάς βρίσκονται από νωρίς στο πλευρό των εργαζομένων και δηλώνουν ότι αν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις θα πάνε σε συντεταγμένη πορεία από την ΓΑΔΑ προς Ευελπίδων.

 

 

5:26 «Βγάλτε τους εργάτες μέσα από την ΓΑΔΑ, δεν είναι τρομοκράτες, θέλουνε δουλειά» το σύνθημα που φωνάζει ο κόσμος #rbnews (Πηγή: https://twitter.com/MakisSinodinos)

 

 

5:23 Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αδιευκρίνιστο είναι ακόμη το αν οι προσαχθέντες εργαζόμενοι θα συλληφθούν.

 

5:08 Έκκληση να συγκεντρωθεί κόσμος στην ΓΑΔΑ για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους

4.49 Τραυματίας ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα ναυπηγεία, Βασίλης Καρακίτσιος. Μεταφέρθηκε στο Ελπίς με σπασμένα πλευρά και τον ξαναγύρισαν με συνοδεία στη ΓΑΔΑ.

4.42 Με πορεία θα κατευθυνθούν από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων οι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.

4:34 Σε συλλήψεις θα μετατραπούν οι περίπου 120 προσαγωγές. Στην Ευελπίδων κατευθύνονται τώρα προσαχθέντες και αλληλέγγυοι.

4:04 Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες εργαζόμενους των Ναυπηγείων.

 Image

Πηγή: https://twitter.com/iptamenos3

 2:19 Έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι των ναυπηγείων, αλλά και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που συμπαρίστανται στους προσαχθέντες εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

 2:03 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του σωματείου των ναυτεργατών, έχει σπάσει τα πλευρά του, ενώ ο αντιπρόεδρος φέρεται να έχει κάταγμα στο πόδι του.  

1.45 μ.μ.: Στη ΓΑΔΑ αυτή την ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης.

1.25 μ.μ.: Αδύνατη η επικοινωνία με κάποιους από τους προσαχθέντες εργαζόμενους. Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό τους. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί, ενώ κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

12.55 μ.μ.: Στη ΓΑΔΑ έχουν μεταφερθεί πλέον οι προσαχθέντες, δεκάδες κατά πληροφορίες, από το υπ. Αμυνας. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μεταβαίνουν με πορεία από το υπ. Αμυνας όσοι εργαζόμενοι δεν προσήχθησαν νωρίτερα (φωτό)

http://devel.ygeionomikoi.gr/wp-content/uploads/2012/10/A4WmtiwCYAAS_P_.jpg

φωτό από https://twitter.com/MakisSinodinos

12.05 μ.μ.: Έξω από τον χώρο του υπουργείου έχουν απωθηθεί πλέον οι συγκεντρωμένοι, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσής τους στον προαύλιο χώρο με ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. Στο σημείο βρίσκοταν ο κοινοβολευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής, που προσπάθησε να μεσολαβήσει για να συναντηθούν οι εργαζόμενοι με τον αρμόδιο υπουργό, μαζί με τους βουλευτές Γ. Στάθα και Δ. Γάκη. Η Λ. Μεσογείων είναι κλειστή αυτή την ώρα, ενώ μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όσοι εργαζόμενοι είχαν νωρίτερα προσαχθεί. Σύμφωνα με ανεπιβαίωτες πληροφορίες, δυνάμεις των ΜΑΤ μεταβαίνουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να εμποδίσουν συγκέντρωση εκεί των εργαζομένων.

Το βίντεο από τον ξυλοδαρμό των εργαζομένων από τα ΜΑΤ:

 11.37 π.μ.: Σε βίαιες συλλήψεις όσων, λίγων, διαδηλωτών είχαν μείνει στα σκαλιά του κτιρίου προβαίνουν τα ΜΑΤ. Εχουν οδηγήσει τουλάχιστον 6 στις παρακείμενες κλούβες.

11.30 π.μ.: Σε αστυνομικό κλοιό εντός του  προαύλιο χώρου του υπ. Αμυνας παραμένουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων. Κλούβες των ΜΑΤ φράζουν πλέον την είσοδο του κτιρίου του υπουργείου. Ο υφυπουργός Αμυνας, σύμφωνα με ΜΜΕ, δηλώνει πως θα δεχτεί αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων.

11.10 π.μ.: Επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους, τραυματισμένοι μερικοί από τους  διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ έχουν κυκλώσει πλέον τους διαδηλωτές. Στο σημείο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

 Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους έχει επιβληθεί όπως και για το πάγωμα διαφόρων παραγγελιών που τους αφήνει χωρίς δουλειά. Στο χώρο του υπ. Αμυνας δεν υπάρχουν, ως αυτή την ώρα, αστυνομικές δυνάμεις.