Μεγάλη συγκέντρωση των Υγειονομικών στην Αθήνα

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Υπ Υγείας υγειονομικοί στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ αντιδρώντας στα νέα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης και την επιχείρηση διάλυσης των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος και η Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, εκπρόσωπος των Νοσοκομειακών Γιατρών και η πρόεδρος του Σωματείου του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ που η μνημονιακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να του βάλει λουκέτο.

Η συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων και οι εργαζόμενοι με μαχητικό τρόπο εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση αλλά και την απόφασή τους να μην υποστείλουν την σημαία του αγώνα.

Μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκαν και Νοσοκομειακοί Γιατροί μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, ενώθηκε με εκπροσώπους Σωματείων και Ομοσπονδιών που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και κατευθύνθηκε στη συνέχεια τη Βουλή. 

Οι εργαζόμενοι παράλληλα δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και μετά το τέλος της διαδήλωσης στη Βουλή αρκετοί εργαζόμενοι κι σωματεία πήγαν στην ΓΑΔΑ απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις έδρες των ΥΠΕ.

Τα συνδικάτα των Υγειονομικών συνεχίζουν τις δράσεις τους σε όλη τη χώρα και έχουν προγραμματίσει:

 Την  Παρασκευή το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα διοργανώνεται συλλαλητήριο για την Υγεία από τους εργαζόμενους σε όλους τους υγειονομικούς χώρους της περιοχής. 

 Το Σάββατο, οι υγειονομικοί μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ ΠΙΣ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00 σε συντονισμό, όπως αναφέρουν, με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους και με σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας -να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- κανένας μόνος του στην κρίση».