Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, όλοι την Τρίτη 9/10 στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ

Η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, εκτός από σφαγέας των εργατικών δικαιωμάτων, έχει αναδειχθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε μια Κυβέρνηση καρατόμησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων ενώ ταυτόχρονα έχει μετατραπεί σε «κυνηγό κεφαλών» όλων όσων επιμένουν να αντιστέκονται στις μνημονιακές της πολιτικές που έχουν εξοντώσει τους εργαζόμενους και τη κοινωνία.

Η Κυβέρνηση αυτή είναι πλέον πρόβλημα για την ίδια τη Δημοκρατία.

Τίποτα πια δεν τη διαφοροποιεί από τις αλήστου μνήμης ακροδεξιές κυβερνήσεις του παρελθόντος, που συστηματικά εξαπέλυαν ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στο εργατικό κίνημα στους κοινωνικούς αγώνες και όλους όσους αγωνίζονταν για τα δίκαια των εργαζομένων και του λαού.

Βάζει στο στόχαστρο κα επιχειρεί να καταστέλλει κάθε αντίσταση που ξεδιπλώνεται απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου και σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τη  διολίσθηση της Κυβέρνησης Σαμαρά σε ακροδεξιές πρακτικές καταστολής και τρομοκράτησης, αλλά ουσιαστικά την καλύπτουν προσφέροντας ένα δήθεν «δημοκρατικό άλλοθι».

Οι σημερινές συλλήψεις μελών της Διοίκησης του Σωματείου στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο, οι χθεσινές συλλήψεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, που έγιναν με κυβερνητικές εντολές, αν συνδυαστούν με τις συλλήψεις των απλήρωτων εργαζομένων στα Ναυπηγεία γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε έναν ολισθηρό και αντιδημοκρατικό δρόμο επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού συνεχίζεται με τις αστυνομικές απαγορεύσεις των πορειών κατά την επίσκεψη Μέρκελ, αφού γνωρίζουν καλά ότι η οργή και η αγανάκτηση του λαού θα εκφραστεί ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και τις πολιτικές που προωθεί η κ Μέρκελ τόσο στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όσο και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Τους προειδοποιούμε, αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα σιγήσουν φοβούμενοι την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης, «πλανώνται πλάνην οικτρά».

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα Συλλαλητήρια των συνδικάτων και στην αυριανή στάση εργασίας είναι η καλύτερη απάντηση στην συγκυβέρνηση του Μνημονίου.

 

Παίρνουμε μαζικά μέρος την Τρίτη 9/10/12

στη στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 1 το μεσημέρι,

καθώς και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ.

 

Σημείο συνάντησης της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών και του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αθήνα (Όθωνος και Αμαλίας)


Η Ανακοίνωση σε μορφή word