Τρομοκρατική συλλήψη μελών του Σωματείου στο Δρομοκαϊτειο

Στη σύλληψη του προέδρου και δύο μελών του ΔΣ του Σωματείου, του Δρομοκαϊτειου Νοσοκομείου προχώρησε σήμερα η αστυνομία μετά από εντολή του Υπ Υγείας. Το Σωματείο Εργαζομένων στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ είχε προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της πύλης του Νοσοκομείου μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Η σύλληψη των μελών της Διοίκησης του εντάσσεται στο κλίμα τρομοκράτησης που επιχειρεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση προκειμένου να αναστείλει την αντίσταση των εργαζομένων στα νέα αντεργατικά μέτρα που επιχειρεί να προωθήσει, οδηγώντας της κοινωνία στην καταστροφή.

Αυτή την ώρα οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου ενώ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πραγματοποιούν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και σωματείων.

Μετά την δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων και των Σωματέιων τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου αφέθηκαν ελεύθεροι.Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καταγγέλλει τον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που αποσκοπεί να εκφοβίσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων πολιτών και εργαζόμενων.

                Ο Υπουργός Υγείας με ομιλία του στην Βουλή ποινικοποίησε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και έδωσε το μήνυμα στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να μην ανέχονται τις αγωνιστικές δράσεις ακόμα και αυτές με συμβολικό χαρακτήρα. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να μην επιλέξει αυτή την δύσβατη ατραπό, αλλά να σκύψει με ενδιαφέρον και να επιλύσει τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.

                Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η σημερινή προσαγωγή του Αναπληρωτή Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ και Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου Μιχάλη Γιαννάκου και μελών της Διοίκησης του Δ.Σ. Σωματείου στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου. Ο συμβολικός χαρακτήρας της κινητοποίησης δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού καταστολής. Σκοπός της επέμβασης ήταν να σταλεί μήνυμα στους συνδικαλιστές και εργαζόμενους του χώρου της υγείας πως αυτές οι δράσεις δεν είναι πλέον ανεκτές.

                Η κυβέρνηση επιλέγει να σκληρύνει την στάση της για να περάσει τα 10 δις ευρώ μέτρων ως οδοστρωτήρα πάνω από τους μισθωτούς και συνταξιούχους με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

                Προειδοποιούμε τον Υπουργό ότι οι κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουν και θα ενταθούν. Δεν θα επιτρέψουμε την Απαξίωση – Υποβάθμιση και Διάλυση των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας. Όχι στην στοχοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

                ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ.