Νεα κινητοποίηση της Πέμπτη 11/10 ενάντια στο κλείσιμο του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

21

       Τέλη Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε το κλείσιμο του 7ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ στα Πατήσια και του «Παπαδημητρίου» στα Μελίσσια. Σειρά έχουν άλλα 50 από τα 130 νοσοκομεία του ΕΣΥ αφού έτσι έχουν αποφασίσει στο Μνημόνιο 2 (το Μάρτιο του 2012). Ανάμεσα σε αυτά και τα άλλα 2 νοσοκομεία των Πατησίων, δηλαδή το ΓΝ Πατησίων και η Παμμακάριστος. Τα 3 αυτά νοσοκομεία με σύνολο 400 κρεβατιών καλύπτουν μαζί με τα 270 κρεβάτια του «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας, τις ανάγκες 1 εκατομμυρίου κάτοικων της Αθήνας και πολλών γειτονικών Δήμων.

Η Μνημονιακή κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, που τώρα έχουν ανάγκη αυτά τα νοσοκομεία όσο ποτέ. Δε νοιάζεται για τους χιλιάδες φτωχούς, ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες που μέχρι τώρα απευθύνονται στα νοσοκομεία αυτά.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι και κάτοικοι να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Να μην κλείσει το 7ο ΙΚΑ και κανένα άλλο νοσοκομείο. Να μην χαθεί κανένα κρεβάτι στο ΕΣΥ. Όλοι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ και ακολούθως στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

 

Ούτε στα Πατήσια ούτε πουθενά, τα Νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά.

Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο.

 

 

Σωματείο Εργαζομένων 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΓΝ Πατησίων

Κάτοικοι και Φορείς της περιοχής