ΕΣΑΜΕΑ: Να µην συγχωνευθούν οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας

Την απόσυρση του άρθρου που αφορά στη συγχώνευση των 39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 13 στο νομοσχέδιο για την κατάργηση / συγχώνευση των πρώτων φορέων του Δημοσίου ζητούν τα άτομα με αναπηρία, με επιστολή τους στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης M. Βολουδάκη.

 

Η επιστολή, που έχει την υπογραφή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, υπογραμμίζει ότι οι Δημόσιες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας -οι περισσότερες εκ των οποίων είναι κλειστής περίθαλψης και στις οποίες διαβούν οι πιο αποκλεισμένοι ανάμεσα στους αποκλεισμένους, οι πιο ξεχασμένοι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, ηλικιωμένοι και παιδιά- δεν χρειάζονται συγχώνευση, αλλά πλήρη αναβάθμιση.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, «το θλιβερό είναι ότι ήδη οι Δημόσιες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας πάσχουν από υπο-στελέχωση, υπο-χρηματοδότηση και πλήρη απαξίωση. Οι νέες συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον πλήρη αφανισμό του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας από τον χάρτη της χώρας».

Η Συνομοσπονδία ζητεί τη διατήρηση της ταυτότητας κάθε Κέντρου, Μονάδας, Ιδρύματος κ.λπ., τη διασύνδεσή του με τις τοπικές κοινωνίες και φυσικά τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος και των τοπικών κοινωνιών στα Όργανα Διοίκησης των Δομών.

Πηγή ΑΥΓΗ 11-102012