Σωματείο Παπανικολάου: Αγώνας ενάντια στην διάλυση των Νοσοκομείων και για δωρεάν υγεία

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου μετά από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/10/12 και παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 17/10/2012 από τις 7:00π.μ.ως τις13:00μ.μ.στην πύλη του Νοσοκομείου.

        Επίσης καλέστηκαν να παραστούν οι Σύλλογοι: Νεφροπαθών, Καρκινοπαθών, οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Σύλλογος Γυναικών του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και επιτροπές κατοίκων του Δήμου .  

        Μετά την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας που έχουν οδηγήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία στο χείλος της κατάρρευσης, την έλλειψη προσωπικού, τις συγχωνεύσεις-κλείσιμο των μονάδων Υγείας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες , είναι αφανείς ήρωες της σκληρής καθημερινότητας.

Ζητάμε :

  • Άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό .
  • Την άμεση απομάκρυνση όλων των ιδιωτικών εταιρειών από το Νοσοκομείο, που σαν στόχο έχουν τη συλλογή στοιχείων για το κλείσιμο κλινικών και την απόλυση των εργαζομένων .
  • Τη διαγραφή όλων των χρεών των ασθενών προς το Νοσοκομείο ασφαλισμένων και ανασφάλιστων .
  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την παροχή πίστωσης χρημάτων ίση με τις ασφαλείς ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΟΥΡΓΙΑΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                 ΛΟΥΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ