Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Διακήρυξη για τις εκλογές στο υπηρεσιακό της 3ης ΥΠΕ

Οι εκλογές στις 10 Νοέμβρη για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ γίνονται σε μια περίοδο που το Δημόσιο, οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία, βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου με στόχο την δραματική μείωση των εισοδημάτων μας και τον περιορισμό στο κατώτερο δυνατό σημείο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι μνημονιακές πολιτικές που κατακρεουργούν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας εντείνονται και συνεχίζονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, η μονιμότητα, οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα από τις κυβερνήσεις του μνημονίου και την τρόικα.

Η τρικομματική κυβέρνηση της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗ.ΜΑΡ. εγκαταλείπει τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις και παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται μπροστά στη απειλή της απόλυσης οι μισθοί μας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα για μια ακόμα φορά συρρικνώνονται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά της Υγείας της Πρόνοιας και της Παιδείας ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Δημόσιες Υπηρεσίες καταργούνται, συγχωνεύονται, ιδιωτικοποιούνται και άλλες μέσα από την περικοπή των δαπανών λειτουργίας τους, τις απολύσεις και το πάγωμα των προσλήψεων, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Στο χώρο της Υγείας η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής διάλυσης των υπηρεσιών, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις και μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων σε αλλά Νοσοκομεία.

Η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού θα αποτελέσει το νέο εργαλείο για το σφαγιασμό υπηρεσιών και εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την επίθεσή της σε βάρος των υπηρεσιών και των εργαζομένων αξιοποιεί τις όποιες περιπτώσεις διαφθοράς, συκοφαντεί τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους και διαμορφώνει νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο. Αναθέτει την αξιολόγηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, καταργεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συνδέει την αξιολόγηση με τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων αλλά και την απόλυση και διαμορφώνει ένα νέο αυταρχικό πειθαρχικό πλαίσιο.

Στα πλαίσια των παραπάνω εξελίξεων τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ακυρώνονται και υποβαθμίζονται. Παρ’ όλα όμως αυτά μπροστά στις εκλογές για εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε όλους εργαζόμενους τίθεται το ερώτημα: ποιους εκπροσώπους θα επιλέξουμε; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που με τη συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα μείνουν βουβοί ή και σε κάποιες περιπτώσεις θα συμβάλουν στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που θα μείνουν απαθείς στην αξιολόγηση – σφαγή στη μισθολογική καθήλωση, στις απολύσεις, τις πελατειακές σχέσεις ή θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία να εκλέξουμε τους εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές;

 

Σήμερα χρειαζόμαστε εκπροσώπους που δεν διαχειρίζονται τους αντιλαϊκούς Νόμους αλλά αγωνίζονται για την κατάργησή τους, που βρίσκονται με την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας και με τη συμμετοχή και τη στάση τους στα υπηρεσιακά συμβούλια και τη συνεργασία τους με το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών. Εκπροσώπους που θα λειτουργούν συλλογικά, θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους και θα προωθούν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Στις Εκλογές εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ

ψηφίζουμε εργαζόμενους που θα αγωνιστούν μαζί μας

ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών

και των κοινωνικών αγαθών, στην απόλυση των υπαλλήλων,

για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

 

Ψηφίζουμε

Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς

 

 

  1. 1.Κοχλιαρίδου Ευθαλία Νοσηλεύτρια Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  2. 2.Κοτζάστρατη Αθανασία (Σάσα) Εργοθεραπεύτρια Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  3. 3.Κωνσταντινίδης Θεόδωρος Νοσηλευτής Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  4. 4.Λαμπαρδάκη Ευφρονία Διοικητικός Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου
  5. 5.Μητσόπουλος Ευάγγελος Νοσηλευτής Γ. Ν. Φλώρινας
  6. 6.Παπαδοπούλου Μαρία Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου
  7. 7.Παπαχριστοδούλου Βασιλική (Βάνα) Διοικητικός Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου
  8. 8.Σερβέτας Γεώργιος Διοικητικός Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου
  9. 9.Σιώτου Ελένη Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου

10.Χαραλαμπίδου Μυρόπη Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου

11.Χατζηγεωργίου Ελένη Διοικητικός Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου

 

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η ανακοίνωση σε pdf