Διευκρινήσεις σχετικά με δημοσίευμα για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στις 11 Οκτωβρίου αναδημοσιεύσαμε μια είδηση από τοπικό μέσο ενημέρωσης για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης που στο ρεπορτάζ του παρουσίαζε ανακοίνωση της Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, που ανάμεσα στα άλλα εξέφραζε την διαμαρτυρία της σχετικά με την μετακίνηση υπαλλήλου από το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενημερωθήκαμε ότι την μετακίνηση αυτή ήταν ουσιαστικά επαναφορά στη θέση που κατείχε ο συγκεκριμένος υπάλληλος αφού η οργανική θέση του θέση ήταν Βοηθός Θαλάμου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ήταν με απόσπαση στο Κέντρο Υγείας σε θέση παρασκευαστή.

Μάλιστα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας ενημέρωσαν ότι ο σύλλογος είχε εκδώσει σχετικό έγγραφο προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου.


Δείτε το σχετικό έγγραφο

 

Κύριε Διοικητά

Έχοντας υπόψη απόφαση σας με αριθμό πρωτ 17600/17.10.201 με θέμα μετακινήσεις προσωπικού, και το έγγραφο της Δ/τριας Κ.Υ. Πολιχνίτου  με  αριθμό πρωτ. 890/9.10.2012, καθώς επίσης και την εμπλοκή του ΔΣ του Συλλόγου μας από πλευράς σας, σε διάφορες παραφιλολογίες επαναλαμβάνουμε την θέση μας για μια ακόμη φορά.

Η  συνεχής υποβάθμιση και η υπολειτουργία όλων των βαθμίδων υγείας  είναι συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και διαχρονικά των εκάστοτε Διοικήσεων των νοσοκομείων που  κωφεύουν εδώ και καιρό παρά τις προειδοποιήσεις.

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, γενναία χρηματοδότηση των μονάδων υγείας  θα λύσουν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Τώρα η δυσλειτουργία και υποβάθμιση των παροχών υγείας του Νοσοκομείου και πιο συγκεκριμένα των Κέντρων Υγείας του νησιού μας, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Διοίκηση-εμείς επισημαίνουμε και προτείνουμε, εσείς αποφασίζετε και όπως όλοι μας κρινόμαστε από τις αποφάσεις μας.

 

                                               ΤΟ ΔΣ