Πληροφορίες για προσυγκεντρώσεις και μέσα μεταφοράς στην Απεργία στις 18/10

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Πρόνοια και το ΕΚΑΒ στην Αθήνα έχουμε προσυγκέντρωση στις 10.30 πμ στο Υπ Υγείας για να πορευτούμε στη συγκέντρωση. Η Αυτόνομη Παρέμβαση για όσους εργαζόμενους, συνταξιούχους νεολαία που δεν θα είναι σε μπλοκ συνδικάτων κάνει προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί.

Παρά τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση:

Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 09.00 το πρωί (η στάσης εργασίας των εργαζομένων είναι από το πρωί με την έναρξη τις βάρδιας από τις 05.00 έως τις 09.00 π.μ.). 

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00 (η στάσης εργασίας των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας).

Δεν θα κυκλοφορήσουν μόνο τα τρόλεϊ καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, καθώς και ο Προαστιακός, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία.

Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών.