Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Kομοτηνής

25

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα Σάββατο 20/10 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής μετά από κάλεσμα του Σωματείου τους αντιδρώντας στα νέα μνημονιακά μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης τους.

Μαζί τους βρέθηκαν πολίτες της πόλης που διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους την ενίσχυση του Νοσοκομείου και αντιδρούν στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου καθώς και στις φήμες για κλείσιμο του νοσοκομείου.

Σήμερα στις 10:30 στην πύλη του νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και απλοί πολίτες και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.

Η διαδήλωση ήταν ιδιαίτερα μαχητική και ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν διάφορα συνθήματα όπως Δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, Το νοσοκομείο δεν είναι κανενός το έχει πληρώσει ο ίδιος ο λαός, Υγεία Παιδεία ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό, κάτω τα χέρια απ΄ το Νοσοκομείο και το σύνθημα οι υγειονομικοί δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο τέλος δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μαζί με τους πολίτες της περιοχής ενάντια στα μνημονιακά μέτρα που χτυπούν τους εργαζόμενους, διαλύουν την δημόσια υγεία και οδηγούν στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Στην κινητοποίηση από το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς παρεβρέθηκε το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Χατζηγεωργίου.