Σωματείο Εργ. Νοσοκομείου Μυτιλήνης: Ανοικτή πρόσκληση για συντονισμό των Σωματείων Νοσοκομείων ΒΑ Αιγαίου


Πρόσκληση με ανοικτή ημερομηνία για σύσκεψη των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων Βορειοανατολικού Αιγαίου απευθύνει στα άλλα σωματεία της περιοχής το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Η πρόσκληση απευθύνεται στα Σωματεία των Νοσοκομείων της Χίου, της Σάμου της Λήμνου καθώς και στο Σωματείο Κέντρων Υγείας Ν. Λέσβου.

Στόχος να ο συντονισμός των σωματείων για την απόκρουση των νέων μέτρων που χτυπούν την εργασία κα διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Δείτε την σχετική πρόσκληση.


Αγαπητοί  συνάδελφοι η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από την τρικομματική κυβέρνησή μας κατ΄εντολή της τρόικας θα σημάνει την πλήρη ισοπέδωση του λαού μας. Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και η νεολαία συνθλίβονται στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών και του κεφαλαίου, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση ΤΟΥΣ. Η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η στρατηγική της Ε.Ε. δεν ανέχονται τη μόνιμη, σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Στοχεύουν να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Να εξασφαλίσουν φθηνούς, υποταγμένους εργαζόμενους στο κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στον τομέα της Υγείας, ο κατήφορος συνεχίζεται δραματικά για την οριστική διάλυση και την πλήρη ιδιωτικοποίηση, υποχρηματοδότηση, μαζικές απολύσεις μέσω της αλλαγής των οργανισμών των νοσοκομείων, και των συγχωνεύσεων – καταργήσεων κρεβατιών, κλινικών και τμημάτων, απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές, ελλείψεις υλικών, τρομακτικές ελλείψεις- αξιολόγηση προσωπικού, προσλήψεις με μπλοκάκι .      

Απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα είναι επιτακτική ανάγκη  να ορθωθεί από τη μεριά του συνδικαλιστικού κινήματος του  Βορειοανατολικού Αιγαίου στο χώρο της  υγείας  μια ενωτική, μαζική, αγωνιστική απάντηση.

 Με τη λογική αυτή παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας  καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη ΔΣ σωματείων Βορειοανατολικού Αιγαίου στην Μυτιλήνη ή οπουδήποτε αλλού  σε ημερομηνία που θα καθοριστεί  κατόπιν συνεννόησης όλων, με στόχο την διοργάνωση κοινών δράσεων.

 

Με την ελπίδα να συναντηθούμε για κοινούς αγώνες ,

Συναδελφικά

                                   Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                      ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ