Σισμανόγλειο, κατάληψη των γραφείων διοίκησης από εργαζόμενους

23

Το σωματείο των εργαζομένων του Σισμανόγλειου προχώρησε πριν λίγο σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διοικήτριας του Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειου, και καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους:

«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Γ.Ν.Α. Σισμανογλείου η οποία από την πρώτη ημέρα ένταξης του τέως 1ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α. (“Παπαδημητρίου”) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συστηματικά υποβαθμίζει τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας όσο και την επαγγελματική αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια του συνόλου των επαγγελματιών υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί).

Καταγγέλλουμε ότι το ΓΝΑ Σισμανόγλειο, το οποίο κατά το νόμο εκπροσωπείται από την Διοικήτρια αυτού, Δρ. Όλγα Οικονόμου, για τη μη καταβολή των αμοιβών του προσωπικού για δεδουλευμένη εργασία. Οι ιατροί για εφημερίες 9 μηνών έχουν πληρωθεί μόλις 2,5 μήνες. Οι νοσηλευτές, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό για υπερωρίες (υποχρεωτικές βάσει των αναγκών του νοσοκομείου) 9 μηνών ΔΕΝ έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Καταγγέλλουμε ότι η Διοίκηση του ΓΝΑ Σισμανόγλειου και η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενόψει της μετακίνησης του Νοσοκομείου προς άλλα Ιδρύματα, έχουν αναρτήσει περισσότερες από 25 αποφάσεις στο “Διαύγεια” οι οποίες αν εφαρμοστούν άμεσα, το νοσοκομείο θα στελεχώνεται μόνο από ειδικευόμενους ιατρούς. Σημειώνεται ότι οι μισές από αυτές αναρτήσεις τροποποιούν τις άλλες μισές (οι λόγοι είναι προφανείς)».

πηγή: real.gr