Πωλητήριο στο «Ερρίκος Ντυνάν»

21

Την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» δρομολογεί η κυβέρνηση.

Σχετική απόφαση έλαβε χθες η ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

 

Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη διάσωση του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, παρέχεται στο «Ερρίκος Ντυνάν» ασφαλιστική ενημερότητα και καθορίζονται οι διαδικασίες για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας το νοσηλευτικό ίδρυμα θα μπορέσει να εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ νοσήλια άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Με το ποσό αυτό θα διασφαλιστεί η καταβολή μέρους ή του συνόλου των οφειλών προς τους 1.200 εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες.

Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία του νοσοκομείου και θα μεταβιβαστούν οι μετοχές ενός υγιούς πλέον οργανισμού στον επενδυτή. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» έχει ήδη συσταθεί επιτροπή εξεύρεσης αγοραστών για το νοσοκομείο. Για τον σκοπό αυτό η επιτροπή έχει έρθει σε επαφή με συμβουλευτικές εταιρείες.

– πηγή: Έθνος