Πρωτοβουλία Ανατροπής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών: 1940-2012, Τότε και Τώρα

Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος μας κληρονόμησε μια τεράστια παρακαταθήκη. Το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού και το ΕΑΜ, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το οποίο ιδρύθηκε μόλις πέντε μήνες από την ολοκληρωτική κατάληψη της Ελλάδας από τη ναζιστική Γερμανία. Τότε ο ελληνικός λαός δε φοβήθηκε ούτε την τερατώδη ναζιστική πολεμική μηχανή, ούτε την προπαγάνδα των δοσίλογων κατοχικών κυβερνήσεων. Το ΕΑΜ, στο οποίο ο Έλληνας βρήκε τον υπερασπιστή του απέναντι σε κάθε είδους μαυραγορίτη, ταγματασφαλίτη και δοσίλογο, ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπους και με όραμα τη λαοκρατία, έφτασε να αριθμεί εκατομμύρια μέλη. ‘‘Το ΕΑΜ’’, λέει ο ύμνος του, ‘‘μας έσωσε από την πείνα, θα μας σώσει πάλι απ’ τη σκλαβιά’’ .

Σήμερα, 71 χρόνια μετά, έχουμε όσο ποτέ την ανάγκη για έμπνευση και για ενότητα απέναντι στις δυνάμεις της οικονομικής κατοχής για να αντισταθούμε στην γερμανοκρατούμενη ΕΕ, το ΔΝΤ και τους ντόπιους υποτελείς τους, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Γιατί μια χώρα που τα παιδιά της λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, μια χώρα που σκέφτεται να βάλει στα ράφια τα ληγμένα για να τα αγοράσουν οι φτωχοί, είναι μια χώρα σε κατοχή. Οφείλουμε, λοιπόν, να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για την ελληνική οικογένεια και μέσω της αλληλεγγύης κανένας άνθρωπος να μην είναι και να αισθάνεται μόνος του στην κρίση. Κανένας να μη χάνει τη δουλειά του εξαιτίας των πολιτικών επιλογών των τροικανών και των ντόπιων υποτελών τους, κανένας να μην αυτοκτονήσει από χέρι που οπλίζουν οι μνημονιακές επιταγές. Να στείλουμε από εκεί που ήρθαν τα ναζιστικά κακέκτυπα του σήμερα, που χτυπούν φτωχούς και ανήμπορους και σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά.

Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε ενωτικά, ριζοσπαστικά, αλληλέγγυα για να φέρουμε την ανατροπή στην Ελλάδα και να στείλουμε το μήνυμα στην ηγεμονευόμενη από τη Γερμανία ένωση, πως η ΕΕ του κεφαλαίου και των τραπεζιτών δεν μας ταιριάζει και πως ήρθε η ώρα της Ευρώπης των Λαών.

Να διώξουμε μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν. Να βάλουμε τέλος στο απεχθές τους χρέους, ώστε να ανακτήσουμε την εθνική μας αυτοκυριαρχία.

Ας συσπειρωθούμε, λοιπόν, γύρω από αυτό που μόνο η πάλη του Λαού μπορεί να προσφέρει, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

                                                                        Πρωτοβουλία Ανατροπής