Αντί για κόκκινες γραμμές, αίμα και δάκρυα για τους εργαζόμενους και διάλυση για τα Δημόσια Νοσοκομεία

22

Ένα μόνο απόσπασμα από το νέο μνημόνιο, που σήμερα δημοσιεύσαμε μεταφρασμένο, είναι αρκετό για το τι θα συμβεί στο χώρο της Υγείας.

Από τις ρήτρες που περιέχονται σε αυτό, προκύπτει αβίαστα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προωθηθούν τα παρακάτω καταστροφικά μέτρα:

– Κλείσιμο Νοσοκομείων μέσω της συγχώνευσης, της υποβάμισης και της μετατροπής τους σε άλλες δομές.

– Μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων και γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο σε επίπεδο περιφέρειας.

– Μείωση κατά 13% των δαπανών των Νοσοκομείων για το 2012-13, την ίδια ώρα που αυτά έχουν στεγνώσει από ρευστό και χρωστάνε σε όλους ”τα μαλλιά της κεφαλής τους”.

– Μαζικές μεταφορές και λουκέτα σε κλινικές και εργαστήρια, αφού η πρόβλεψη είναι να «καλυφθούν» υποτίθεται οι ανάγκες από άλλα Νοσοκομεία σε επίπεδο περιοχής.

– Κατάργηση θέσεων προσωπικού σε υπηρεσίες των Νοσοκομείων.

– Ανατροπές στο σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με τις ρήτρες του μνημονίου, για αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού με στόχο τις απολύσεις, την πρόβλεψη για απόλυση 25 χιλιάδων υπαλλήλων μέχρι το 2013 και την μείωση των υπαλλήλων στο Δημόσιο μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες, μέτρο που θα εφαρμοστεί παντού και από αυτό δεν εξαιρείται η υγεία, είναι προφανές ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα ίδια τα Νοσοκομεία.

Βεβαίως αυτά είναι μόνο μια μόνο πλευρά των νέων βάρβαρων μέτρων, αφού θα ”μπει χέρι” στα εργασιακά, στις αποδοχές στις συντάξεις, στα όρια ηλικίας και στις κοινωνικές παροχές.

Γι αυτό είναι πλέον μονόδρομος ο διαρκής αγώνας μέχρι την Ανατροπή.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το κείμενο του νέου μνημονίου