ΠΟΕΔΗΝ: Η απόφαση Λυκουρέντζου να »απαγόρευση» των επισχέσεων υπηρετεί τις μνημονιακές πολιτικές

Ο Υπουργός Υγείας όπως είναι φυσικό για την επιβολή της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που ασκεί έκανε δεκτή την υπ’ αρίθμ. 276/2010 ομόφωνη γνωμοδότηση του Δ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ ως Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν δικαιούται να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας.

                Μία τέτοιας σπουδαιότητας απόφαση αντί να παραπέμπεται στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Νομικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας ασθμαίνοντας την κάνει δεκτή.

Να θυμίσουμε ότι οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γίνονται δεκτές ΑΛΛΑ ΚΑΡΤ από τον Υπουργό Υγείας.

Η γνωμοδότηση που αναιρεί την πενταετή υπηρεσία ως προϋπόθεση για μετατάξεις, αποσπάσεις δεν έγινε δεκτή. Όμως προηγούμενη αντίστοιχη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου που επέκτεινε την υποχρέωση της πενταετούς υπηρεσίας ως προϋπόθεση για μετατάξεις, αποσπάσεις έγινε δεκτή με συνοπτικές διαδικασίες.

Απ’ ότι γνωρίζουμε από την εποχή του «Βατοπεδίου» το Νομικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.

                Όμως για την εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών Μνημονιακών πολιτικών χρησιμοποιούνται «ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ». Τρομοκρατούνται οι Υγειονομικοί για να μην διεκδικούν τα δεδουλευμένα νυχτερινά, εξαιρέσιμα, αργίες, εφημερίες. Δεδουλευμένα σε πολλά Νοσοκομεία άνω των πέντε μηνών. Αν και κλείνει το οικονομικό έτος και υπάρχει ορατός κίνδυνος να χαθούν, ο Υπουργός περί άλλων «τυρβάζει».

                Έως σήμερα υπάρχουν εγκρίσεις μέχρι τον Αύγουστο, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη πίστωση. Πέρυσι από τον Σεπτέμβριο είχαν εκταμιευθεί τα κονδύλια ολόκληρου του έτους. Η κυβέρνηση προτίθεται μέσα από τη διαδικασία των καθυστερήσεων να εμφανίζει στην ΤΡΟΪΚΑ ψεύτικες, πλασματικές περικοπές δαπανών.

                Η επίσχεση εργασίας είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ διεκδίκησης των αιτημάτων κατά των αυθαιρεσιών του Υπουργείου και δεν απεμπολείται από μία κατά παραγγελία γνωμοδότηση του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

                Η επίσχεση εργασίας παύει να έχει νομική ισχύ από την ημέρα έκδοσης καταδικαστικής απόφασης από τη δικαιοσύνη για τον κάθε υπάλληλο, το κάθε Σωματείο ξεχωριστά που την επιλέγει ως μορφή δράσης για την καταβολή των δεδουλευμένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

                Οι Υγειονομικοί με την ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζουν δυναμικά και μαζί με τις άλλες μορφές διεκδίκησης, έχουν τη δυνατότητα νομικά να επιλέγουν και την επίσχεση εργασίας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ