48ωρη Απεργία στις 6 & 7 Νοέμβρη αποφάσισαν μετά το κύμα αντιδράσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΣΕ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ

Οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν, σε έκτακτες συνεδριάσεις τους να μετατρέψουν την αρχική τους απόφαση για 24ωρη απεργία, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νέου μνημονίου στη Βουλή, σε 48ωρη Γενική  Απεργία για τις 6 και 7 Νοέμβρη.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά το γενικευμένο κύμα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η αρχική απόφαση της πλειοψηφίας σε ΑΔΕΔΥ και ο προσανατολισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, να χαμηλώσουν τον πήχη και να προχωρήσουν σε μια μόνο 24ωρη απεργία κατά την διάρκεια ψήφισης του νέου μνημονίου.

Η αγανάκτηση που προκάλεσε αυτή η απόφαση δεν άφησε ανεπηρέαστο και το ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησε στο να ληφθεί η απόφαση αυτή μαζί με την ΠΑΣΚΕ, με αποτέλεσμα σήμερα Τετάρτη το ίδιο να ζητήσει εκτάκτως της σύγκληση τω ΕΕ της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και αναπροσαρμόζοντας τη στάση του να προτείνει την μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε 48ωρη.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση χαιρετίζει τον επαναπροσδιορισμό της στάσης της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ, όμως το γεγονός ότι δεν έγιναν αποδεκτές μια σειρά προτάσεις της που θα οδηγούσαν σε έναν διαρκή και παρατεταμένο αγώνα, με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα, προτάσεις που  περιελάμβαναν καθημερινές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, καταλήψεις χώρων εργασίας και δημοσίων κτηρίων, την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από μεγάλες ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ενέργεια, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ) με επαναλαμβανόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις μεγαλύτερης έντασης. Η απόφαση για προκύρηξη μόνο της 48ωρης Απεργίας δυστυχώς δεν δημιουργεί τους απαραίτητους όρους μιας γενικευμένης ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής και των φορέων που την υπηρετούν.

Παρ’ όλα αυτά η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα σωματεία και τις μεγάλες ομοσπονδίες να προχωρήσουν τώρα σε ενημέρωση των εργαζομένων και να οργανώσουν από την Δευτέρα, ημέρα που θα κατατεθούν τα νέα μέτρα στη βουλή, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη βουλή, περικυκλώνοντας το κτήριό της.

Στόχος του εργατικού κινήματος πρέπει να είναι να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπούν αυτές οι αντεργατικές πολιτικές και όσοι τις υπηρετούν. Αυτό είναι πλέον ορατό μετά τις σημερινές εξελίξεις στη βουλή, όπου η καραρρέουσα κυβέρνηση με μια μόνο ψήφο κατάφερε να περάσει τη διάταξη για αποχώρηση τυ κράτους από τις ΔΕΚΟ ενώ καταψηφίστηκαν άλλες σημαντικές ρυθμίσεις.